Copy
Generalforsamling 2020, FYP prisen, spørgeskemaundersøgelse, BUP podcast
View this email in your browser

Nyhedsbrev

Velkommen til decembers og årets sidste nyhedsbrev

I denne udgave:

 • Generalforsamlingen og FYP's nye bestyrelse
 • FYP prisen 2020
 • BUP podcast: Psykens Detektiver
 • Spørgeskemaundersøgelse om uddannelsesforhold
Generalforsamling 2020

Den 19 november afholdt vi vores årlige generalforsamling. Det blev ikke som en del af det årlige seminar, vi havde håbet at afholde for jer. Men trods begrænsningerne blev det dog et rigtig godt arrangement. Vi havde et spændende oplæg med professor Søren Dinesen Østergaard der talte om COVID-19 's indvirken på mentalt helbred og psykisk sygdom. Og vi fik valgt det kommende års bestyrelse for FYP Det blev et kampvalg med rigtig stærke kandidater til bestyrelsesposterne. 

Den nuværende bestyrelse består af:

 • Troels Schmidt – formand (voksenpsykiatri, Region Sjælland)
 • Ida Marie Overgaard Ingeholm - næstformand (B&U psykiatri, Region Hovedstaden)
 • Sidse Godske Olsen – sekretær (voksenpsykiatri, Region Midtjylland)
 • Anne Høyen Munk- kasserer (voksenpsykiatri, Region Sjælland)
 • Christian Møller (voksenpsykiatri, Region Hovedstaden)
 • Jesper Nørgaard Kjær (voksenpsykiatri, Region Midtjylland)
 • Helle B. Krogh (voksenpsykiatri, Region Hovedstaden)
 • Martin Køster Rimvall (B&U psykiatri, Region Sjælland)
 • Christian Nautrup Andersen (voksenpsykiatri, Region Syddanmark)
Sidse og Ida Maria blev genvalgt. Et stort velkommen til Christian Møller og Helle B. Krogh! Og et stort tak til Kasper Jessen og Kristine Søgaard Dahl for at stille op.
FYP - prisen for yngre læger 2020

Årets FYP-pris blev også uddelt på generalforsamlingen. Dette år gik prisen til 1. reservelæge Anna Sofie Hansen der er Ph.d. studerende i Region Nord.

Indstillingen havde følgende ordlyd: 
"Selvom hun ikke er med i BUP's eller FYP's bestyrelser mere, er det tydeligvis svært for Anna Sofie at lade være med at påtage sig organisatoriske opgaver. Heldigvis! Anna Sofie er nemlig en sjælden kombination af en utroligt struktureret og velorganiseret person, samtidig med at hun også er en innovator. Et forbillede på mange planer, fx når hun står i spidsen for BUP's succesfulde podcast projekt, ”Psykens detektiver”, samtidig med, at hun har organiseret karriereworkshops, ny hjemmeside til BUP, fyraftensmøder for studerende, medforfatter på et letter til Lancet psychiatry, medlem af ledelsen i UEMS og som da lige skriver afslutningen på sin PhD på en og samme tid. Tak fordi du er en inspiration og  at du indædt kæmper for at udvikle og rekruttere til vores specialer!"

Et stort tillykke til Anne Sofie, der nu desuden, er den eneste, som har vundet FYP prisen hele to gange!

Tidligere vindere af FYP-prisen kan findes her

BUP podcast - Psykens Detektiver

Som led i et satspuljeprojekt hvor både Børne og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Psykiatrisk Selskab har fået penge til at fremme rekrutteringen, har BUP skabt et podcast. Det er nu udkommet i sin fulde længde på otte episoder. Anders Lund Madsen er vært, og interviewer psykiatere der arbejder inden for forskellige dele af Børne- og Ungdomspsykiatrien. 

Fra BUP's hjemmeside:
"Anders Lund Madsen taler i denne serie med børne- og ungepsykiatere om patienter og sager de aldrig glemmer. At være psykiater for børn og unge er som at være en slags detektiv, hvor man skal bruge alle sine faglige og personlige kompetencer for at finde ud af hvad der er galt, så man kan hjælpe den unge patient. Serien er produceret af Buddy Buddy for Børne- og Ungepsykiatrisk Selskab, som en del af et SATS-pulje initiativ med fokus på rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale i de psykiatriske specialer."


Find det i din podcast app eller på BUP's hjemmeside
 

Spørgeskemaundersøgelse for uddannelseslæger i voksenpsykiatrien

Er du ansat i hoveduddannelses- eller introduduktionsstilling i voksenpsykiatrien i  Region Hovedstaden eller Region Sjælland? Så brug gerne et par minutter på at besvare nedenstående spørgeskema om uddannelsesforhold. 

Besvarelserne vil bruges i en taskforce, der er nedsat mhp. at forbedre uddannelsen til voksenpsykiater. Spørgeskemaundersøgelsen har været gennemført i to år, og har haft stor betydning for arbejdet med at forbedre uddannelserne i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Besvarelserne er anonyme for uddannelsesansvarlige overlæger og postgraduate kliniske lektorer. Man kan dog vælge at markere, hvor man har tjeneste men dette er frivilligt. 

Linket er ikke personligt, og det er muligt at svare flere gange. Dette frabedes! Svar kun en gang, men del gerne linket med andre der har en uddannelsesstilling i voksenpsykiatri. 

Der er snart frist for besvarelser, så svar gerne snart!

Link til spørgeskemaundersøgelsen her

Trænger du til inspiration? DPS laver hvert måned et resume af en forskningsartikel. Læs det her.

Vil du være med til at fremme psykiatrien i den offentlige debat enten på facebook/twitter eller til valgmøder, så er DPS nyhedstjeneste et godt sted at finde inspiration og referencer. Besøg siden her.
Har du noget til nyhedsbrevet? Kontakt Jesper eller Troels
Copyright © Foreningen af Yngre Psykiatere. All rights reserved.

Kontakt os:
kontakt@fypnet.dk
www.fypnet.dk
Facebookgruppe

Afmeld nyhedsbrevet
Email Marketing Powered by Mailchimp