Copy
View this email in your browser

Nyhedsbrev fra FYP

Velkommen til årets andet nyhedsbrev fra FYP.

Her kan du høre om FYP seminaret 2020. Læring i coronatider og FYP-prisen. 

Fyp Seminar 2020

Selvom coronavirus medfører aflyste arrangementer på stribe, arbejder vi fortsat på at afholde årets seminar og generalforsamling. Vi planlægger fortsat at afholde seminaret og følger udviklingen ift. coronavirus tæt. Temaet for seminaret er Fremtidens Psykiatri, og vi har allerede fået tilsagn fra de fleste foredragsholdere - heriblandt nogle rigtig store navne inden for dansk og international psykiatri. 

HUSK
at reservere fredag d. 23. og lørdag d. 24. oktober 2020 til FYP seminaret og generalforsamling 2018. Det bliver traditionen tro årets højdepunkt for yngre psykiatere. Vi åbner op for tilmeldinger i juni!
Læring i Coronatider

Undervisningen og mange kurser og kongresser er aflyst grundet COVID19. For at imødekomme behovet for fortsat at få noget læring bad vi vores medlemmer på FYP's facebookside om at dele deres bedste onlineressourcer. Det kom der denne liste ud af: 
 

  • På hjemmesiden for Dansk Selskab for Klinisk Psykofarmakologi kan man finde mange gode ressourcer herunder en meget brugbar QTc beregner, en "benzoberegner" til nedtrapning og flere gode lærerige actioncards om receptorprofiler for antipsykotika, alkoholabstinensbehandling og... ja mere om QTc!
  • Sam Harris er en amerikansk filosof, hjerneforsker, forfatter og podcastvært. Hans podcast Making Sense dækker mange emner men, ofte bevæger han sig ind på psykiatrinære områder som bevidsthed, afhængighed, meditation og psykedeliske stoffer. 
  • Mere fokus på psykiatri får man i Psychiatry and Psychotherapy Podcast: Et af FYP's bestyrelsesmedlemmers nye yndlingspodcast. Det dækker i varierende grader af kompleksitet emner i psykiatrien. Start ud med det første afsnit om "The basics of the psychiatric interview".
  • Den blå bog om psykometri af dansk psykiatri's grand old man (og nu desværre afdøde) Per Bech og kollegaer giver en god og overskuelig introduktion til psykometriens verden. 
  • University College London har på deres hjemmeside en række videoer hvor de præsenterer deres forskning i psykiatri til fri afbenyttelse. 
  • 15-minute pharmacology er en Youtubekanal hvor man kan finde flere videoer om mange forskellige psykiatriske emner bla. om dopaminhypotesen, sammenhæng mellem cannabisbrug og skizofreni og atypiske hallucinationer. 
  • National Neuroscience Curriculum Initiative har en række moduler hvor man kan lære om forskellige aspekter af psykisk sygdom. De har også en podcast
  • BBC har lavet en podcastserier og vrangforestillingernes historie, der undersøger fænomenernes historie og undertyper. 
  • ... og en sidste podcast, fra London School of Economics and Political Science, om hvordan vi ud fra et filosofisk perspektiv skal forstå psykisk sygdom
FYP-prisen

FYP prisen for Børne- og Ungdomspsykiatri blev i år givet til Marlene Briciet Lauritsen klinisk lektor, leder af Forskningsenhed for børne- og ungdomspsykiatri på Aalborg Universitetshospital og uddannelsesansvarlig overlæge i Psykiatrien, Region Nordjylland. Tillykke Marlene! 

Uddelingen af FYP prisen til Dansk Psykiatrisk Selskab's årsmøde kunne desværre ikke udføres da årsmødet blev aflyst grundet coronavirus. 

Har du noget til nyhedsbrevet? Kontakt Troels
Copyright © Foreningen af Yngre Psykiatere. All rights reserved.

Kontakt os:
kontakt@fypnet.dk
www.fypnet.dk
Facebookgruppe

Afmeld nyhedsbrevet
Email Marketing Powered by Mailchimp