Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
 

23 maart 2017

Einde toelating Datura (Linuron)

Tot onze spijt moeten we u melden dat de toelating van Datura® per 1 mei 2017 ingetrokken wordt.

De actieve stof linuron is onlangs op Europees niveau niet door de herregistratieprocedure gekomen. Dit komt doordat linuron niet meer voldoet aan de huidige hoge veiligheidseisen die de Europese wetgeving stelt aan gewasbeschermingsmiddelen.

Het CTGB heeft hierdoor tot de volgende respijttermijnen voor Datura® (linuron 500 g/l) besloten:
  • Uiterlijke aflevertermijn handel Datura®: 30 april 2017
  • Uiterlijke opgebruiktermijn Datura® voor teler: 31 augustus 2017

Bindmaterialen

Bent u op zoek naar bindmaterialen voor uw gewas? Van touw tot clips, van tonkin stokken tot (max)tape. Het assortiment bindmaterialen en gereedschappen van Vitelia Agrocultuur is toegespitst op behoefte en vraag uit de markt. Ook voor A-kwaliteit bindbuis in diverse kleuren bent u bij ons op het juiste adres.
Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden »

Centurion Plus toegelaten in boomkwekerij en Afrikaantjes

Aan het al zeer brede etiket van Centurion Plus (14300 N) is de teelt van Afrikaantjes (tagetes) en de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen toegevoegd. Deze KUG-toelatingen zijn tot stand gekomen via het Fonds kleine toepassingen.

Boomkwekerij
Bestrijding van straatgras was tot op dit moment vrijwel niet mogelijk in de boomkwekerij. Met de etiketuitbreiding van Centurion Plus is een sterke straatgrasbestrijder beschikbaar gekomen. In de onbedekte, grondgebonden teelt van boomkwekerijgewassen is de inzet van Centurion Plus nu mogelijk. Op het etiket staat hierbij vermeld: een rijentoepassing met gebruik van een afschermkap.
Tagetes
Voor een geslaagde teelt van Tagetes/Afrikaantjes is de onkruidbestrijding van groot belang. Het middel is ook hier nu inzetbaar, ter bestrijding van grassen. Pas Centurion Plus solo toe.
Bekijk hier het actuele gebruiksvoorschift »
Vraag uw (teelt)adviseur naar de toepassingsmogelijkheden in uw gewassen!

Onkruidbestrijding met Glyfosaat middelen

Wanneer u overweegt om een onkruidbestrijding uit te voeren met glyfosaat houdende middelen, houdt u dan rekening met de verschillende eigenschappen per soort of merk en de wettelijke toelating hiervan.

Zo zit er verschil in de gehaltes werkzame stof in gram per ltr en zijn er diverse hulpstoffen aan toegevoegd die o.a. de regenvastheid en de werking bij lagere temperaturen verbeteren.
Bekijk hier enkele beschikbare middelen met de eigenschappen en een kostenvergelijking op basis van pleksgewijze toepassing »

Bezoekadres


Vitelia Agrocultuur B.V.

Locatie Lottum:
Zandterweg 5
5973 RB Lottum
Telefoon: 077-4637111

Locatie Hazerswoude-Dorp:
Voorweg 14C
2391 AB Hazerswoude-Dorp
Telefoon: 0172-588585

Email: verkoopagrocultuur@vitelia.nl

Vind ons ook via: