Copy
'Een fijne dag' verschijnt maandelijks en wordt verstuurd aan mensen met dementie in Midden Kennemerland en iedereen die wil of kan bijdragen aan een fijne dag voor deze mensen.
 
'Een fijne dag' is bedoeld om u te informeren over activiteiten die we voor en met mensen met dementie organiseren.
 
Heeft u vragen of suggesties? Mail of bel Hans van Amstel, 06 30 48 64 26 of jvamstel@xs4all.nl
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? klik dan hier en bekijk hem via internet.

Reigershoeve
Oosterweg 5B
1968 KM Heemskerk
0251-207027
info@reigershoeve.nl
Eerste jaargang - nummer 8 - augustus 2022

Van de initiatiefgroep

Mensen met dezelfde ervaringen ontmoeten en plezier hebben, ervaringen delen, je hart luchten of informatie krijgen. En niet vóór ons bedacht maar samen mét ons; mensen met dementie en hun naasten. Dat is waar we met veel plezier aan bijdragen.

In deze nieuwsbrief:
  • Start Zing-Cirkel (koor)
  • Logeerzorg op de Reigershoeve
  • Kermis
  • Langer thuiswonen met dementie kàn
  • Onmoetingscafé
  • 15 jaar Alzheimer Nederland - afdeling Kennemerland
  • Agenda
De initiatiefgroep

(In de initiatiefgroep hebben zitting: Clasina Espeet, Marjan ter Laare, Adelheid en Harry Huveneers, Franciscus Daniels, Susan van der Meij, Yvonne Hoogeboom, Marianne Hekman, Han Verwer, Lonneke Verwer, Guido Verwer, Nel en Aad Kwast, Rijn Hennen, Monique van Tol, Anky de Feyter, Henk Smit, Dieneke Smit, Hans van Amstel)

ACTIVITEITEN

Start Zing-Cirkel (koor) - 7 september

Zingen brengt geluk en geeft lucht - Gratis startbijeenkomst

Zorgzangeres Lieke Hoogland en gitarist Martin van Zijl starten een Zing-Cirkel op de Reigershoeve; een koor voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten dat tweewekelijks bij elkaar komt. Zang-ervaring is niet vereist, plezier staat voorop. 

Heeft u interesse? Kom dan naar de gratis startbijeenkomst om te ervaren of dit wat voor u is. 
 
Woensdag 7 september 2022
14.00 - 16.00 uur
Café de Vrolijke Merrie van de Reigershoeve
Toegang startbijeenkomst GRATIS
Aanmelden kan via info@reigershoeve.nl
 
Wilt u meer weten? Klik dan het filmpje hiernaast waarin Lieke vertelt over haar plannen.

Logeerzorg op de Reigershoeve

Op de Reigershoeve gaan we naast woonzorg en dagbesteding, in het najaar ook logeerzorg bieden. Op dit moment zijn we druk bezig onze oude beheerderswoning om te toveren tot een sfeervolle Bed & Breakfast, waar we als het klaar is, drie gasten kunnen ontvangen. 
 
Mensen met dementie kunnen dan enkele dagen tot maximaal 3 weken bij ons logeren. Om er zelf even uit te zijn of van een vakantie te genieten, terwijl de naasten thuis even op adem kunnen komen of bijvoorbeeld zelf met een gerust  gevoel een medische behandeling kunnen ondergaan. Tijdens het logeren bieden wij 24-uurs begeleiding en zorg. En natuurlijk kijken we samen hoe we het verblijf zo aangenaam mogelijk kunnen maken, zodat gasten kunnen ontspannen en prettige activiteiten kunnen  ondernemen. 
 
We hopen onze eerste gasten medio oktober te kunnen verwelkomen. Heeft u interesse in logeren op de Reigershoeve? Stuur dan een bericht naar
info@reigershoeve.nl,  en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kermis op de Reigershoeve - 1 oktober

De voorbereidingen door onze vrijwilliger Arie en collega’s van de Reigershoeve zijn in volle gang. Kom deze middag gezellig even langs voor een hapje en een drankje en doe mee aan de loterij. Voor (klein)kinderen is er een springkussen, zijn er oud-Hollandse spelletjes, schminken en een speurtocht over het terrein.

De opbrengsten van de loterij en de verkoop van hapjes en drankjes gaat naar de inrichting van het nieuwe logeerhuis.

En kijk meteen of het wat voor je is om vrijwilliger te worden op de Reigershoeve, bijvoorbeeld in het logeerhuis, of bij de Zing-Cirkel. 

Zie wie ik aan 't worden ben - Workshop Alzheimer fluisteren - 9 oktober

Anne Marth Hogewoning ontwikkelde onder regie van Adelheid Roosen een workshop voor naasten van mensen met dementie waarbij je ervaart en leert hoe je nabij kunt zijn bij je naaste met dementie.

"Door haar nooit te corrigeren en niet te proberen alles bij het oude te houden maar met haar mee te bewegen, viel ik door mijn eigen verlegenheid heen ... " (Adelheid Roosen)
 
Wij organiseren deze workshop voor kinderen van jonge mensen met dementie.
 
Zondag 9  oktober 2022
12.00 tot 17.00 uur
Café de Vrolijke Merrie van de Reigershoeve
Kosten: Vijftien euro per persoon
Drankjes en hapjes zijn inbegrepen in de prijs
Aanmelden kan bij info@reigershoeve.nl

Langer thuis wonen met dementie kán

Leer in dit anderhalf uur webinar door experts alles over:
  • (Geïrriteerd) gedrag beter begrijpen, door kennis over prikkelverwerking
  • Welke handige aanpassingen in huis zorgen voor minder spanning
  • Praktische (ervarings-) tips om direct toe te passen
Door onze geweldige oud collega Roos Zwart van de Reigershoeve en Jorien Kruijwijjk Jansen. Voor meer informatie en inschrijven kunt u hier klikken. Laat u inspireren! Kosten deelname € 9,50. Er is plek voor 100 personen.
 

Ontmoetingscafé - 14 september

Met kort programma:"Wat vindt u van dit schilderij?'

In september starten we met maandelijkse ontmoetingscafés in de Vrolijke Merrie. Een gezellige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Waar u ervaringen kunt delen, informatie kunt krijgen  en plezier kunt hebben in de het gezellige café De vrolijke Merrie.

Tijdens het café is er een kort programma en bespreken we op ludieke wijze enkele schilderijen, met als eerste vraag: "Wat roept dit schilderij bij ú op?"
 
Woensdag 14 september 2022
15.00 tot 17.00 uur
Café de Vrolijke Merrie van de Reigershoeve
Toegang gratis
Aanmelden kan bij info@reigershoeve.nl
 

Alzheimer Nederland viert feest - 21 september

Afdeling Midden Kennemerland pakt uit en viert haar 15 jarig bestaan in het Kennemertheater in Beverwijk op 21 september van 16.00 - 21.00 uur. Toegang is gratis.

Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl en u krijgt het programma toegestuurd zodra het klaar is. Klik hier voor de vooraankondiging.
 
 

AGENDA

Vragen over deze agenda?
Bel of mail Hans van Amstel, 06 30 48 64 26, jvamstel@xs4all.nl

Doorlopend
Wandelen voor naasten: zie website MaatjeZ voor data.
 
DUO fiets te huur
U kunt een duofiets huren bij de Reigershoeve voor vijf euro per dagdeel. Er is een fiets beschikbaar voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Reserveren via info@reigershoeve.nl.

Bijeenkomsten Alzheimer Nedeland
Voor informatieve bijeenkomsten van Alzheimer Nederland afdeling Midden Kennemerland; zie hun website.

SEPTEMBER
Start Zing-Cirkel (Koor)
Woensdag 7 september - 14.00-16.00 uur - De Reigershoeve - Toegang gratis. Zorgzangeres Lieke Hoogland en gitarist Martin van Zijl komen kennis maken, zingen en nodigen u van harte uit om deel te gaan nemen aan de Zing-Cirkel. Toegang gratis, aanmelden kan bij info@reigershoeve.nl. 

De Zing-Cirkel komt op 21 september opnieuw bij elkaar. Kosten 5 euro per persoon per keer, consumpties inbegrepen.

Zelfhulpgroep 'De Reiger' 
Een veilige plek voor naasten waar je gezien en gehoord wordt. Zes bijeenkomsten, besloten groep van tien deelnemers. Dinsdag 8 en 22 september 2022 - 13.30-15.30 uur - Reigershoeve - Kosten 1 euro per keer.

Ontmoetingscafé
Woensdag 14 september 2022. Een gezellige plek waar je mensen ontmoet die hetzelfde meemaken als jij. Kort programma met als thema: Wat roept dit schilderij bij u op? 15.00 - 17.00 uur - Reigershoeve - Toegang gratis. Aanmelden bij info@reigershoeve.nl

Feestelijke jubileumbijeenkomst Alzheimer Nederland - Afdeling Midden Kennemerland
Woensdag 21 september 2022 - 16.00-21.00 uur. Feestelijk programma in het Kennemertheater in Beverwijk. Toegang gratis. Voor meer informatie stuur een mail aan mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl

Schilderen met Willem
Donderdag 22 september - 14.00-17.00 uur - De Reigershoeve - Toegang 5 euro, inclusief koek en drank. Aanmelden bij info@reigershoeve.nl. Bekijk het filmpje van de workshop.

Webinar - Langer Thuis wonen bij dementie kán
Dinsdag 27 september 2022 - 19.30 uur. Dit webinar wordt georganiseerd door Hilma van Slooten van regieopdementie.nl. Oud Reigershoeve collega en expert Roos Zwart levert een bijdrage aan dit webinar. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

OKTOBER
Kermis
Zaterdag 1 oktober 2022 - 14.00-16.30 uur. Op het terrein van de Reigerhoeve. Diverse activiteiten, ook voor kinderen. De opbrengsten van de loterij zijn bestemd voor de inrichting van het logeerhuis. Toegang gratis, aanmelden hoeft niet.

Ontmoetingscafé
Woensdag 12 oktober 2022. Een gezellige plek waar je mensen ontmoet die hetzelfde meemaken als jij. Kort programma, onderwerp volgt in de nieuwsbrief van september.  15.00 - 17.00 uur - Reigershoeve - Toegang graties. Aanmelden bij info@reigershoeve.nl

Webinar - Langer Thuis wonen bij dementie kán
Donderdag 13 oktober 2022 - 19.30 uur. Dit webinar wordt georganiseerd door Hilma van Slooten van regieopdementie.nl. Oud Reigershoeve collega en expert Roos Zwart levert een bijdrage aan dit webinar. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Workshop voor kinderen van jonge mensen met dementie
Eenmalige workshop voor kinderen van jonge mensen met dementie, onder leiding van Anne Marth Hogewoning. Voor meer informatie zie eerder in deze nieuwsbrief - Zondag 9 oktober 2022 - 14.00 - 17.00 uur - Reigershoeve - Kosten 15 euro. Aanmelden bij info@reigershoeve.nl

Zelfhulpgroep 'De Reiger' 
Een veilige plek voor naasten waar je gezien en gehoord wordt. Zes bijeenkomsten, besloten groep van tien deelnemers. Dinsdag 18 oktober 2022 - 13.30-15.30 uur - Reigershoeve - Kosten 1 euro per keer.

Zing-Cirkel (Koor)
Woensdag 5 en woensdag 19 oktober - 14.00-16.00 uur - De Reigershoeve -  Voor mensen met dementie en hun naasten. Zang-ervaring is niet nodig, plezier en ontspanning staan voorop. Kosten 5 euro per persoon per keer,  inclusief consumpties.  Aanmelden bij info@reigershoeve.nl. 

Schilderen met Willem
Donderdag 6 en 20 oktober - 14.00-17.00 uur - De Reigershoeve - Toegang 5 euro, inclusief koek en drank. Aanmelden bij info@reigershoeve.nl. Bekijk het filmpje van de workshop.

Zing-Cirkel (Koor)
Woensdag 5 en 19 oktober september - 14.00-16.00 uur - De Reigershoeve - Kosten 5 euro per persoon. Dit is inclusief consumpties. Aanmelden kan bij info@reigershoeve.nl


 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Stichting Reigershoeve, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp