Copy
GODE MØDER ER OGSÅ DIT ANSVAR

Dette er det tredje af 10 søndagsbreve om det gode mødefølgerskab

Det er svært helt at undgå, at der kan opstå situationer, der forhindrer dig i at deltage i et planlagt møde. Men der følger meget arbejde med, når man er nødt til at melde fra. Læs her hvorfor og hvordan.    

Tag ansvar, når du bliver forhindret i at deltage i et møde

En af de værste syndere i forhold til at skabe ineffektive arbejdsdage er møder, der bliver aflyst eller flyttet. Det skaber forstyrrelse i mange menneskers kalendere.

Som god kollega må du derfor stræbe efter aldrig at være årsag til dette. Hvis du bliver forhindret i at deltage i et møde, som du er indkaldt til, bør du derfor lægger dig i selen for at finde ud af, hvordan du kan bidrage alligevel, så mødet kan gennemføres uden dig. 

Den enkleste vej er at gennemgå dagsorden punkt for punkt og melde skriftligt ind til mødeleder. Dit bidrag til en god samtale på mødet mangler, men det er bedre end ingenting.

Måske er det muligt for dig at være med på dele af mødet via telefon eller video.

Du kan også stille dig til rådighed for mødeleder for et møde før mødet, eller tilbyde at gennemgå dagsorden med en anden deltager, som tager dine bidrag med ind i mødet.

Der findes møder, som bare ikke kan gennemføres uden alles deltagelse. Her kan du tilbyde mødeleder at tager dig af koordineringen med at finde et nyt tidspunkt, hvor alle kan deltage.   

Pointen her er at tage ansvar, så det ikke bliver på grund af dig, at organisationens fremdrift forsinkes. Det handler grundlæggende om at have tillid til, at kollegaerne loyalt vil varetage helhedens interesse – også når du ikke er der. Derfor behøver møder ikke flyttes eller aflyses, blot fordi en enkelt ikke kan. Tillid kommer som bekendt af, at nogen viser, at de har tillid til andre. 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp