Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb under selve mødet

Tip 8 
ud af 10

Mødedeltager - bidrag eller forlad mødet

Mødetid er kostbar tid. Derfor skal alt, hvad der foregår på møder bidrage entydigt til værdiskabelsen i firmaet.
 
Både mødeleder og –deltager bør undervejs og over tid stille sig selv spørgsmålet: bidrager jeg nok til produktionen af de beslutninger og handlinger, vi skaber på mødet? Hvis det ikke er tilfældet, skal mødets formål og indhold ændres. Eller den pågældende skal ikke længere deltage i mødet.
 
Hvis en mødedeltager ikke med fast stemme kan beskrive, hvordan han/hun bidrager, er det bedst for vedkommende, for teamet og for organisationen, at vedkommende forlader møde – hvad enten det er det konkrete møde eller en møderække.

At melde sig ud af en møderække eller blive meldt ud, giver ikke fripas til at drage og følge sine egne beslutninger. Tværtimod er konsekvensen af ikke at bidrage, at man overlader sin stemme til dem, der bidrager, og dermed følger og bakker op om de retningslinjer, der skabes i møderækken.

Det bedste sted at afklare, hvilke møder og møderækker man skal deltage i er på én-til én-møder med nærmeste leder. 

Tip 8 er derfor: Bidrag eller forlad mødet.

Se korte videoklip af, hvordan en ung Steve Jobs håndterede situationer på møder:

Steve Jobs havde et særligt talent for at lede møder


 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Der findes ledere, der faktisk kan frigøre en hel arbejdsdag hver eneste uge, hvis mødekvaliteten blev løftet. Fordi møder af høj kvalitet giver energi, ejerskab og gode beslutninger, som kan handles på uden yderligere opfølgningsmøder og bilaterale afklaringer. Møder er lederens vigtigste teknologi.

Det handler således om at komme af med de mange møder, der holdes på rutinen eller reelt kun afholdes for at kompensere for, at et tidligere møde var for dårligt. Forskningen peger på, at det er mellem 25-50% af alle møder i en organisation. 

Der er tid og penge at hente på at løfte mødekvalitet.

Denne serie giver tips til greb mødeleder kan anvende under selve mødet. Se tidligere tip her

Men mødekvalitet skabes faktisk især før mødet, i måden mødeleder designer på. Ugens tip op til sommerferien handlede om netop dette. Se det samlede materiale om forberedelse på linket nedenfor.  

Hent "Mødeleders syv skridt til et godt designet møde"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp