Energidræbende møder - sådan undgår du dem!
Forklaringen ligger ofte i dagsorden.
Hvis dagsordenspunkterne er formuleret med fejlfinding og korrektion for øje, så bliver snakken negativ. Og det sker ofte - især når årsagen til, at man tager et punkt op, er en (opfattet) uhensigtsmæssig hændelse. Hvis man derimod balancerer det, vi lykkes med, med det, vi kan gøre bedre, stiger energiniveauet.
Det klassiske eksempel er møderne mellem produktion og kvalitet. Hvis man kun får talt om de få gange, hvor noget er gået galt i samarbejdet, vil deltagerne hurtigt tænke på møderne som noget ubehageligt. Noget man helst vil være foruden. Som om det i sig selv ikke er slemt nok, så vil deltagerne uvægerligt komme til at eksportere dræberenergien fra mødet ud i organisationen efterfølgende.
Det er derfor en godt idé altid at reflektere over balancen mellem fejlfinding og eksplicit fælles glæde over gode resultater. For hvis man er både nysgerrig og ambitiøs, så er der meget energi at hente i alene eller sammen med gruppen nidkært at undersøge årsagerne til, at vi ikke laver flere fejl.
Tip 10 er derfor: Husk - der er altid noget at glæde sig over!
|