Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb efter mødet

Tip 10 
ud af 10

Nogle møder er bare dræbende! Uanset hvor meget og hvor godt deltagerne forbereder sig; uanset hvor godt du leder møder, og uanset hvor godt I samarbejder undervejs - så forbliver disse møder bare energidræbere. Læs her hvorfor, og hvad du kan gøre ved det. 

Energidræbende møder - sådan undgår du dem!

Forklaringen ligger ofte i dagsorden.

Hvis dagsordenspunkterne er formuleret med fejlfinding og korrektion for øje, så bliver snakken negativ. Og det sker ofte -  især når årsagen til, at man tager et punkt op, er en (opfattet) uhensigtsmæssig hændelse. Hvis man derimod balancerer det, vi lykkes med, med det, vi kan gøre bedre, stiger energiniveauet.

Det klassiske eksempel er møderne mellem produktion og kvalitet. Hvis man kun får talt om de få gange, hvor noget er gået galt i samarbejdet, vil deltagerne hurtigt tænke på møderne som noget ubehageligt. Noget man helst vil være foruden. Som om det i sig selv ikke er slemt nok, så vil deltagerne uvægerligt komme til at eksportere dræberenergien fra mødet ud i organisationen efterfølgende. 

Det er derfor en godt idé altid at reflektere over balancen mellem fejlfinding og eksplicit fælles glæde over gode resultater. For hvis man er både nysgerrig og ambitiøs, så er der meget energi at hente i alene eller sammen med gruppen nidkært at undersøge årsagerne til, at vi ikke laver flere fejl.

Tip 10 er derfor: Husk - der er altid noget at glæde sig over! 
 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie: Møder der nytter og flytter

Der er tid, penge og organisatorisk energi at hente ved at løfte mødekvalitet. Denne serie på 10 nyhedsbreve handler om greb, mødeleder kan anvende efter møder. Vi har tidligere skrevet om tips hhv. før og under mødet. De er nu samlet i én artikel. Se links nedenfor. 

FØR MØDET Hent "Mødeleders 7 skridt til et godt designet møde"
UNDER MØDET Hent "10 tips til adfærd på mødet"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp