Copy

Hvis alt andet svigter, så prøv at forberede dig


I dette første tip i den nye serie peger vi på mødeleders og –deltagernes forberedelse som den vigtigste nøgle til mere effektive møder. Det gør vi med afsæt i mødeledelseslitteraturen og med afsæt i den praksis, som vi har iagttaget hos de dygtigste mødeledere, vi har arbejdet med.

Rettidig forberedelse, rettidig udsendelse af dagsorden og fokuseret formål er de tre ting i forberedelsen, som kan gøre forskellen på succes og fiasko i et møde. Hvis de tre ting er i orden, og mødet stadigvæk ikke bidrager med noget positivt, ja så, er der grund til at afkorte eller nedlægge mødet. Men ikke før det er prøvet.

Klik på knappen nedenfor for at læse hele artiklen.

Nederst på denne side kan du læse mere om selve seriens tema. Vi kører på de næste 10 uger. Har du en kollega, som du mener bør modtaget disse tips, så send gerne dette link videre. Følg med i denne serie. 

Hvis alt andet svigter, så prøv at forberede dig - læs hele artiklen her
Serien om 'bedre møder giver færre møder' er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S

BEDRE MØDER GIVER FÆRRE MØDER!

 - Om denne serie 

Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 danske ledere ikke mener, at den tid, de investerer i møder, står mål med udbyttet. Andre undersøgelser peger på, at op imod halvdelen af vores interne møder kun bliver indkaldt, fordi kvaliteten af et foregående møde var for ringe. (Se f.eks. Lederne (2017) og Allen, Rogelberg og Scott (2008, 2015))

Færre møder og kortere møder er svaret, mener mange. Men svarer det i virkeligheden ikke bare til at slå termometeret i stykker og erklære patienten rask?

Vi har set gang på gang, hvordan simple udmeldinger om at reducere mødetid bare flytter problemet fra det synlige til det usynlige. Vi har set, hvordan beslutninger taget udenfor møder sjældent eksekveres helt optimalt, enten fordi det kræver for meget bilateral koordinering, eller fordi vigtige argumenter overses i processen. Den eneste vej til færre møder er bedre møder.

Det handler om at øge kvaliteten af møderne. Møder skal kun måles på den værdi, de skaber – og så kan det godt være, at vi både får flere og længere møder. Møder er mediet til samarbejde, og hvilken organisation kan drives fremad uden samarbejde?

I denne serie af Ugens Tip stiller vi skarpt på de teknikker og tænkemåder, som både forskning og erfaring viser, skaber bedre møder. Fordi bedre møder både giver fremdrift og færre møder.

Har du en kollega, som du mener bør modtaget disse tips, så send gerne dette link videre. Følg med i denne serie.

Udvalgte inspirationsartikler

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2020 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp