Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb under selve mødet

Tip 6 
ud af 10

Gode mødeledere forstår at bruge det fysisk rum

Forberedelse er nøglen til et succesfuldt møde. Men når folk er samlet, er der flere ting, mødeleder kan sørge for, for at understøtte fokus og dermed et godt resultat af mødet. Mødets formål er ledestjerner for de beslutninger, der nu skal tages om rummets fysiske indretning.  

Ryd op
Rummet skal være ryddet for de ting, som er irrelevante for mødet, f.eks. brouchurer, aviser, materiale fra et tidligere møde. Du ønsker, at mødedeltagerne skal give deres fulde fokus til mødets formål - ikke blive distraheret af andet. 

Tjek det praktiske
Hvis der skal anvendes videokonference eller andet elektronisk udstyr, skal det testes, inden mødet går igang. Skal der anvendes flipover, så tjek at der er papir og at tuscherne virker. Hvis I bliver nødt til at bryde op i mødet for at ordne dette, vil mødedeltagerne small-talke og miste fokus.   

Flipover (eller tavle) er en god gennemtestet teknologi, som fungerer fremragende til at samle op, fastholde og give overblik. Intet længerevarende møde bør gå i gang, før der er en flipover til stede i rummet. ​

Bordet skal sættes op hensigtsmæssigt
Udtrykket "at sidde for bord-enden" antyder, at en person har magt. Et rektangulært bord, med mødeleder for bordenden skaber dermed en helt anden stemning end et kvadratisk eller måske oveni købet et rundt bord. Nogen gang giver det mening helt at fjerne borde og lad folk sidde på stole uden noget bord imellem sig eller at afvikle mødet stående.

Igen er det mødets formål, der afgør, hvad der er bedst, og de dygtigste mødeleder forstår at variere bordform og -opstilling fra møde til møde. 

En ikke uvæsentlig fordel ved det er også, at mødedeltagere erfaringsmæssigt sidder på de samme pladser møde ud og møde ind. Alene det at bryde dette mønster vil give en ny dynamik og nye vinkler.

Tip 6 er derfor: Forstå at bruge det fysiske rum

Derfor er stående møder effektive

Begår du også denne typiske fejl, når du skal gøre dine møder kortere?
 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Der findes ledere, der faktisk kan frigøre en hel arbejdsdag hver eneste uge, hvis mødekvaliteten blev løftet. Fordi møder af høj kvalitet giver energi, ejerskab og gode beslutninger, som kan handles på uden yderligere opfølgningsmøder og bilaterale afklaringer. Møder er lederens vigtigste teknologi.

Det handler således om at komme af med de mange møder, der holdes på rutinen eller reelt kun afholdes for at kompensere for, at et tidligere møde var for dårligt. Forskningen peger på, at det er mellem 25-50% af alle møder i en organisation. 

Der er tid og penge at hente på at løfte mødekvalitet.

Denne serie giver tips til greb mødeleder kan anvende under selve mødet. Se tidligere tip her

Men mødekvalitet skabes faktisk især før mødet, i måden mødeleder designer på. Ugens tip op til sommerferien handlede om netop dette. Se det samlede materiale om forberedelse på linket nedenfor.  

Hent "Mødeleders syv skridt til et godt designet møde"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp