Copy

Mødedagsorden. At ændre mødekultur kræver mod til at fastholde enkle principper

Denne uges case handler om, den overraskende store effekt af at justere en smule på dagsorden. 

Denne uges case er fra et institut på et af landets universiteter. Her oplevede man, at hverdagen nærmest bestod i at gå fra det ene til det næste møde. Det er trivielt, og det er rituelt. Formen er altid den samme. ”Vi sidder for mange mennesker i møderne, og folk er optaget af alt muligt andet, medmindre de selv er på,” sagde en sektionsleder. ”Nogle møder er nærmeste mødegenererende,” sagde institutlederen.  

Løsningen for instituttet blev, at sætte fokus på, hvordan dagsordner blev udarbejdet. Det er der god grund til. 80 procent af et mødes succes ligger nemlig i forberedelse og dermed dagsorden.

I denne case kan du læse om, hvordan de gjorde.

I de kommende uger vil vi beskrive, hvordan dette også fik stor betydning for formen på selve mødet, referater og mødemateriale. Ja - og så blev smartphones, PCere og tablets til sidst fjernet helt fra møderne. Følg med i de kommende fire 'UGENS TIP'.   

Læs hele casen her
Møder er det vigtigste enkeltstående ledelsesværktøj. Hvornår har I sidst givet jeres møder et serviceeftersyn?
 
BetterMeetings tre-timers workshop om mødeledelse og -deltagelse munder ud i konkrete aftaler om, hvordan I kan arbejde med vanebrud. Vi indgår i dialogen på baggrund af korte oplæg baseret på den nyeste teori og vores sammenlagt næsten 50 års erfaring som ledere og konsulenter. Til glæde for den enkelte, gruppen og organisationen.
Læs om workshop her
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S.
Kontakt Michael Bo Nielsen
Kontakt Wenche Strømsnes

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 


 

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp