Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb efter mødet

Tip 5 
ud af 10

I samme øjeblik der er mere end en person om en opgave, er der behov for møder. Det er på møderne, man videndeler, koordinerer og kvalificerer de handlinger, der er afgørende for succes. Det er ineffektivt og skaber tab af momentum at håndtere ting én-til-én og bilateralt. Men man kan sagtens lave bred involvering imellem møderne på en anden måde. Læs mere her.
 

Involvering mellem møder

Svaret kalder vi asynkrone møder. Det er en samarbejdsform, hvor deltagerne samarbejder om ét emne uden at være samme sted hverken fysisk eller i tid. Det er effektivt, fordi den enkelte kan arbejde netop der, hvor det passer ham bedst ift. arbejdshverdagen. Og så er det en let måde at undgå den gruppetænkning, som ellers træder i kraft, når deltagerne sidder samme sted.

Asynkrone møder kan anvendes til enkle ja/nej-afgørelser eller til dataindsamling relateret til noget, som behandles på et fælles fysisk møde før eller efter. Det kan f.eks. være indsamling af løsningsforslag på et konkret problem. Samarbejdet kan foregå ved hjælp af redskaber som Dropbox, Google Sheets, Doodle, Mail, Slack eller lignende.  

Selv om deltagerne ikke er samlet i tid og sted, skal der fortsat være en "mødeleder". Det er helt afgørende for, at arbejdsformen fungerer. Mødeleder sætter opgaver i gang, sikrer klarhed og holder styr på deltagernes input. Og så sørger han for kommunikationen, så alle ved, hvad status er. 

Asynkrone møder
1. kan ikke stå alene - hele den sociale dimension, der skaber et godt samarbejde og får de skæve vinkler frem, sker på fysiske møder.

2. skal have ét meget specifikt fokus - hvis opgaven er for uklar eller kompleks kan den ikke løses uden dialog og må derfor tages på et fysisk eller virtuelt møde.

3. skal have en mødeleder, som hele tiden holder fokus på formålet, samler op, sætter i gang og kommunikerer.

Tip 5 er derfor: Involvér også mellem møderne.

Definitioner:
Fysiske møder: Samme tid samme sted
Virtuelle møder: Samme tid forskellige steder
Asynkrone møder: Forskellig tid og forskellige steder

Klik her for idéer til gratis redskaber, der kan anvendes til asynkrone møder.

 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie: Møder der nytter og flytter

Der er tid, penge og organisatorisk energi at hente ved at løfte mødekvalitet. Denne serie på 10 nyhedsbreve handler om greb, mødeleder kan anvende efter møder. Vi har tidligere skrevet om tips hhv. før og under mødet. De er nu samlet i én artikel. Se links nedenfor. 
 

FØR MØDET Hent "Mødeleders 7 skridt til et godt designet møde"
UNDER MØDET Hent "10 tips til adfærd på mødet"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp