Copy

Slip for uproduktive møder en gang for alle

En mødeleder skal skabe klarhed! Det skal være tydeligt, hvorfor netop denne gruppe mennesker mødes, og hvad man skal opnå sammen.

Alle, der deltager i mødet, skal bidrage. Dels fordi flere vinkler på en sag løfter kvaliteten og styrer uden om de biases, der kendetegner dårlig beslutninger og svag eksekvering. Dels fordi det giver ejerskab og motivation. 

Derfor er det ikke nok at lave en dagsorden, sortere punkterne efter vigtighed og sikre den røde tråd, som vi har skrevet om indtil nu i denne serie ugentlige tips.

Den, der designer mødet, må også gøre det klart, hvordan samtalen på mødet skal forløbe. Det gør hun ved at angive, om et punkt er til beslutning, drøftelse eller orientering. Og for hvert eneste punkt på dagsorden at uddybe:
- hvorfor dette skal drøftes, 
- hvad resultatet af drøftelsen skal være og
- hvordan drøftelsen skal foregå.  

En dagsorden er nemlig en serie af samtaler, og samtalerne skal designes.  

Et oplæg efterfulgt af 'ordet er frit' er den sikre vej til en dårlig samtale
I nyhedsbrevet for tre uger siden citerede jeg min samarbejdspartner Mette Walsted Vestergaard for at sige: "Et møde betjener sig af samme medie som et uformelt samvær - nemlig samtale. Derfor kommer vi ofte fejlagtigt til at agere, som vi gør under uformelt samvær. Et møde er bare noget helt andet."

Det er kloge ord, som er vigtige at huske. Møder er et ledelsesredskab! Lederen skaber klarhed ved at have tænkt over, hvordan samtalen skal forløbe. Her må han trække på sin evne til at facilitere sin gruppe. På BetterMeetings hjemmeside kan du finde en række skabeloner til, hvordan forskellige dagsordenspunker kan designes. Klik her.  

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Hvis det skal løses, er der kun én vej. Den er til gengæld veldokumenteret og lige til at gå til. Det handler om at øge kvaliteten af mødet.

Høj mødekvalitet skaber færre møder, fordi mere rundes af på selve mødet. Mødekvalitet skabes før mødet. Ved at alle deltagere forbereder sig. Mødeleder har en opgave i at gøre det let at forberede sig.

Fem ud af fem ledere ved det. To ud af fem gør det. Fordi vi alt for ofte undervurderer mødets betydning, og driver det på rutinen. 

Denne serie af ti ugentlige tips til bedre mødeledelse har fokus på at afdække, hvordan vi får vendt viden til handling. Så alle ledere i din organisation faktisk gør det, de allerede ved, de bør gøre.

Uge 21. Lav altid en dagsorden
Uge 22. sorter punkterne efter vigtighed
Uge 23. Det første og sidste punkt på dagsorden er givet
Uge 24. Motivér hvert punkt


 

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

 

Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as

Gå til BetterMeetings her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp