Hold pauser i mødet og brug dem klogt
Der er penge i at holde pauser. Grupper og individer arbejder ganske enkelt bedre, hvis de bare for en stund får mulighed for at slappe af og tænke på noget andet end lige dagens dagsorden. Det fører til bedre beslutninger og mere handling efter mødet.
Pauser til at tjekke mails og besvare opkald kan være nødvendige, men de kan ikke erstatte rigtige pauser, hvor hjernen får den nødvendige ro til at kunne tage gode beslutninger. Trætte hjerner har det med at tage genveje, og det fører til dårligere aftaler. Lav istedet pauser, hvor deltagerne går en tur eller sidder i ro uden input fra mails, telefonopkald og sociale medier.
Nogle ledergrupper har haft god erfaring med at lægge to minutters stilhed ind flere gange i løbet af mødet. Læs mere om det i linket nedenfor.
Måske skal I begynde med en pause?
Ind i mellem kan det være en god idé at begynde mødet med en pause! Hvem kender ikke situationen, hvor mødedeltagerne nærmest i småløb kommer halsende ind i mødelokalet, fordi det forrige møde trak ud? Der går lige nogle minutter, inden pulsen kommer ned og folk kan bidrage med kvalitet.
At starte mødet med en pause kan være at gøre en dyd af nødvendigheden. I stedet for at vente på, at folk genfinder fokus kan mødeleder sætte en ramme på f.eks. 10 minutter. Her kan deltagerne gøre det, de har brug for at gøre, for at finde fokus: tjekke mails og telefonbeskeder eller fortælle om ting, der forstyrrer, hvad enten de er af positiv eller negativ karakter.
Hvis man ikke gør det, ligger tingene alligevel og rumler i baggrunden og er på den måde med til at forstyrre mødets kvalitet.
Tip 10 er derfor: Brug pauserne klogt
Læs mere:
Dårlige vaner i møder dræner handlekraft og effektivitet
DR om Region Midtjyllands erfaringer
|