Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb under selve mødet

Tip 10 
ud af 10

Hold pauser i mødet og brug dem klogt

Der er penge i at holde pauser. Grupper og individer arbejder ganske enkelt bedre, hvis de bare for en stund får mulighed for at slappe af og tænke på noget andet end lige dagens dagsorden. Det fører til bedre beslutninger og mere handling efter mødet. 

Pauser til at tjekke mails og besvare opkald kan være nødvendige, men de kan ikke erstatte rigtige pauser, hvor hjernen får den nødvendige ro til at kunne tage gode beslutninger. Trætte hjerner har det med at tage genveje, og det fører til dårligere aftaler. Lav istedet pauser, hvor deltagerne går en tur eller sidder i ro uden input fra mails, telefonopkald og sociale medier.

Nogle ledergrupper har haft god erfaring med at lægge to minutters stilhed ind flere gange i løbet af mødet. Læs mere om det i linket nedenfor.

Måske skal I begynde med en pause?
Ind i mellem kan det være en god idé at begynde mødet med en pause! Hvem kender ikke situationen, hvor mødedeltagerne nærmest i småløb kommer halsende ind i mødelokalet, fordi det forrige møde trak ud? Der går lige nogle minutter, inden pulsen kommer ned og folk kan bidrage med kvalitet.


At starte mødet med en pause kan være at gøre en dyd af nødvendigheden. I stedet for at vente på, at folk genfinder fokus kan mødeleder sætte en ramme på f.eks. 10 minutter. Her kan deltagerne gøre det, de har brug for at gøre, for at finde fokus: tjekke mails og telefonbeskeder eller fortælle om ting, der forstyrrer, hvad enten de er af positiv eller negativ karakter.

Hvis man ikke gør det, ligger tingene alligevel og rumler i baggrunden og er på den måde med til at forstyrre mødets kvalitet.


Tip 10 er derfor: Brug pauserne klogt 

Læs mere: 
Dårlige vaner i møder dræner handlekraft og effektivitet
DR om Region Midtjyllands erfaringer

 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Der findes ledere, der faktisk kan frigøre en hel arbejdsdag hver eneste uge, hvis mødekvaliteten blev løftet. Fordi møder af høj kvalitet giver energi, ejerskab og gode beslutninger, som kan handles på uden yderligere opfølgningsmøder og bilaterale afklaringer. Møder er lederens vigtigste teknologi.

Det handler således om at komme af med de mange møder, der holdes på rutinen eller reelt kun afholdes for at kompensere for, at et tidligere møde var for dårligt. Forskningen peger på, at det er mellem 25-50% af alle møder i en organisation. 

Der er tid og penge at hente på at løfte mødekvalitet.

Denne serie giver tips til greb mødeleder kan anvende under selve mødet. Se tidligere tip her

Men mødekvalitet skabes faktisk især før mødet, i måden mødeleder designer på. Ugens tip op til sommerferien handlede om netop dette. Se det samlede materiale om forberedelse på linket nedenfor.  

Hent "Mødeleders syv skridt til et godt designet møde"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp