Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb efter mødet

Tip 8 
ud af 10

Hvorfor har jeres møder den form, længde og regelmæssighed, de har? Der er meget vundet ved med jævne mellemrum at give møderækkens form og struktur et eftersyn. F.eks. er det dagsorden - og kun dagsorden - der definerer mødets længde. Variér længden fra gang til gang. Læs mere her.  

Fem overvejelser leder af en møderække bør gøre sig:

Er frekvensen stadig relevant?
Alle, der arbejder med mødekvalitet, oplever, at man ikke behøver at mødes så ofte, hvis man gør mere ud af forberedelse og dermed kvaliteten af mødet. Som en gruppe bliver bedre, er det derfor sandsynligt, at frekvensen kan sættes ned. 

Er den tidsmæssige placering på måneden optimal?
Det rigtige tidspunkt at placere et møde er lige efter de nødvendige informationer er tilgængelige, og lige før de hverdagsrprocesser, der skal overtage mødets resultater, er klar til at gribe. 

Er det de rigtige punkter, der er på dagsorden?
Er I skarpe nok på at holde operationelle - og taktiske punkter adskilt? Det er bedre at holde to møder end at blande de to, for de kræver helt forskellige mindset. Nogen grupper har god succes med at holde tre operationelle møder for hvert taktiske, så hver fjerde er rent taktisk.  

Er der et opdateret årshjul, som sikrer, at I er i god tid med de tilbagevendende temaer?
Er I i ordentlig tid med budgetlægning, ressourcebooking eller hvad der nu er typiske tilbagevendende opgaver hos jer? Et godt årshjul er den bedste måde at undgå brandslukning. Overvej sammen med teamet, hvordan sidste års rytme fungerede.  

Hvem, hvor og hvor længe?
Det er ofte givet af organisationsplanen, hvem der deltager i mødet. Men stedet kan med fordel variere. Alt fra gående, stående, bordløse og siddende møder kan komme i spil. Det samme kan mødets længde. Det er dagsorden - og KUN dagsorden - der definerer mødets længde. Variér det fra gang til gang. 

Tip 8 er derfor: Evaluer og juster mødeformen​

Læs mere: Møder. Den ene form erstatter ikke den anden

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie: Møder der nytter og flytter

Der er tid, penge og organisatorisk energi at hente ved at løfte mødekvalitet. Denne serie på 10 nyhedsbreve handler om greb, mødeleder kan anvende efter møder. Vi har tidligere skrevet om tips hhv. før og under mødet. De er nu samlet i én artikel. Se links nedenfor. 

FØR MØDET Hent "Mødeleders 7 skridt til et godt designet møde"
UNDER MØDET Hent "10 tips til adfærd på mødet"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp