Copy

"Nå, men vi har jo allesammen læst materialet, så lad os gå direkte til kommentarer ...”

Sætning nr. 2 på top fem over mødernes mest effektive energi-slugere

Nej, stop! Det ville da være ualmindeligt letsindigt. Det er sympatisk, at du tillægger dine medmennesker gode intentioner og perfekt mødeforberedelses-disciplin. Men i ni ud af ti tilfælde overvurderer du kvaliteten af jeres aggregerede forberedelse og forståelse af problemstillingen.

Den fejlagtige antagelse om gruppens forberedelses- og forståelsesniveau sender deltagerne ind i dialogen med vidt forskellige forudsætninger. Det gavner på ingen måde mødets kvalitet. I bedste fald bliver den efterfølgende beslutning forudindtaget (biased) – i værste fald fejlagtig.

Det er derfor altid nødvendigt med en kort – kort – opridsning af sagen først. Hvis I er langt fra fælles forståelse, er det enten en ommer eller også må I suspendere mødet, så folk kan læse materialet, inden de kaster sig ind i dialogen! 
Om denne serie
Fem sætninger, vi bare ikke gider høre længere

Vi har samlet sætninger fra  standard vokabulariet i mange lederteams. I al deres uskyldige banalitet er de på forskellig vis med til at suge fart, energi og retning ud af møderne.

Hvad med at lade den nye start efter corona-krisen indeholde et forbud mod at anvende disse sætninger? 
 
 
Over de næste uger bringer vi top fem over mødernes mest effektive energi-slugere.

#1 Er der nogen, der har set John?
#2 ”Nå, men vi har jo allesammen læst materialet, så lad os gå direkte til kommentarer ...”

 
HENT MASSER AF TIPS TIL MØDELEDELSE
Serien "Fem sætninger, vi bare ikke gider høre længere"er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2020 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp