Copy
Tip til ledelse i dine møder
Se denne mail i din browser

  

   
Et vigtigt kendetegn for en effektiv ledergruppe er, at der er bred deltagelse i jeres drøftelser og beslutninger. 


 
Prøv derfor dette på dit næste møde:

Inviter mindst en stille mødedeltagere ind i samtalen. 

Jeg vil gerne høre fra en af jer, der ikke har sagt så meget endnu. Søren, du er ikke blevet hørt endnu. Du sidder i produktionen, hvad er dine tanker om dette emne? 
Klik her for at få Do's and don'ts, når du inviterer andre ind i samtalen


Bred deltagelse er med til at skabe ejerskab og derigennem engagement og meget mere handling.
Banalt, tænker du? Ja, men ikke desto mindre er det en overset handling. De fleste mødeledere tænker, at "her er voksne mennesker tilstede. De taler, hvis de har noget at byde ind med." Intet kunne være mere forkert. Især på bestyrelses-niveau er der stor forsigtighed med at bruge dette greb. Men alle bliver overraskede over, hvor god en effekt det har. Det er ren magi. Og det virker med det samme.  
"Jeg frygtede at blive årsag til, at vi ikke kunne afslutte mødet til tiden. Og jeg ved, det er vigtig for gruppen." Sådan har en mødedeltager forklaret, hvorfor han ikke uopfordret gav sin mening til kende under en drøftelse. Men der kan være mange andre grunde. Mange føler, at deres forsøg på at komme ind i samtalen overses. De har måske en introvert dialogstil. Eller måske har de dårlige erfaringer fra tidligere. Nogle står også af på en drøftelse, fordi den har en undertone af, hvem der har mest at sige, mere end af det egentlige emne. Endelig og desværre ikke sjældent skyldes det ganske enkelt, at mødeleder taler for meget.

 
Mange mødedeltager siger ikke noget, med mindre de bliver opfordret. Heller ikke selv om der er skabt en stemning for åben dialog. 
wst@bettermeetings.as
Folk har forskellige perspektiver og erfaringer. Hvis du ikke får dem frem i mødet, misser du et vigtigt værdiskabende potentiale.

_____
I næste uge skriver vi om dem, der taler for meget i mødet. 
Tilmeld dig nyhedsbrevet her
Det er det mest enkle trick i bogen, men det virker. At invitere stille mødedeltagere ind i dialogen giver bedre beslutninger og en stærkere gruppe. 
Læs mere
Del
Del
Tweet
Vidersend
Copyright © 2017 BetterMeetings.as

DOKK1 Niveau 3
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Tilføj os til din adressebog

Opdatér dine præferencer
Afmeld dette nyhedsbrev

Send dette nyhedsbrev til en ven 

Email Marketing Powered by Mailchimp