Copy
GODT NYTÅR!

Tak, fordi du følger med i vores ugentlige tip til mødeledelse.

Vi har set tilbage på de mest læste UGENS MØDETIP i 2020.   
Da vi trak listen over de mest læste og mest genbesøgte tips fra 2020, var vores ønske at undgå temaet: corona. Det var selvfølgelig umuligt. Årets mest læste tip var "Ledelse uden fysisk samvær," et tip, der blev udsendt efter den første uge med nedlukning. Også vores opsamlingsside med råd til virtuelle møder ligger øverst på listen. Se top tre nederst på denne side. 

Men et enkelt "corona-uafhængigt" tema har tiltrukket sig opmærksomhed. Mange ledere har nemlig kigget på deres traditioner med referater i forbindelse med møder og fundet mere værdiskabende former. Her kommer det tredje mest læste ugens tip i 2020.      

Det tredje mest læste tip i 2020
BRUG DE SIDSTE MINUTTER AF MØDET TIL REFERAT

Hvilken værdi skaber det, at alle, der har deltaget i et møde, skal forholde sig til referatet typisk flere dage efter mødet er slut? Og hvilket formål tjener det?

Flere og flere grupper har i stedet gjort det til en vane at gennemgå referatet som det sidste punkt på dagsorden. Her ridser mødeleder og referenten op
- hvad, der er aftalt, og hvorfor
- hvem, der gør hvad, og hvornår
- vigtige punkter til kommende møder
- vigtigt at orientere om uden for mødet

Andre gør det for hvert punkt på dagsorden. Uanset hvad, er det noget, der skal disponeres tid til, allerede når mødet designes. 

Det gør det muligt at få uklarheder frem med det samme. På den måde kan de afklares, inden gruppen går hver til sit. Referenten bruger kun kort tid efterfølgende på at skrive dokumentet færdigt, og det omdeles med det samme. Referatets formål er primært at fastholde aftaler og fungere som rød tråd til det kommende møde i gruppen.

VIRTUELLE MØDER ER BLEVET HVERDAG - det er både en velsignelse og et mareridt   

Selvfølgelig har situationen med corona haft en afgørende betydning for, hvilke artikler der har haft størst interesse i 2020. Virtuelle møder er blevet hverdag, og det er både en velsignelse og et mareridt for os, der er optaget af bedre mødekultur.

Det er en velsignelse, at så mange nu har fået mere rutine i at samarbejde virtuelt. Det kan nemlig spare en masse tidskrævende og dyre fysiske møder, hvis vi bliver bedre til at balancere, hvad der kan håndteres virtuelt, og hvad der optimalt bør ske fysisk. Det er nemlig et både-og og ikke et enten-eller.

Det er en mareridt, fordi den sidste forhindring for at etablere et møde er brudt ned. At kunne finde både tid og sted i mange menneskers kalendere. Allerede i begyndelsen af nullerne talte videnskabsfolk om, hvordan adgang til teknologi alene ville øge mængden af møder*. Det er simpelthen for let lige at etablere et møde, og det kalder på endnu større omtanke i forhold til, om et møde nu også er det rigtige.   

Et nytårshåb herfra vil være, at vi kommer til at se færre ad hoc møder og flere faste veldesignede møderækker, der varierer fra møde til møde, idet form, længde og metode afhænger af, hvad der er øverst på dagsorden.
___

*John E Kello har samlet dette i "The science and practice of workplace meetings, 2015"

HER ER DE TRE MEST LÆSTE UGENS MØDETIP I 2020

Ledelse uden fysisk samvær - her er de bedste erfaringer fra den første uge
Møder og corona-karantæne
Brug de sidste minutter af mødet til referat
Læs også

For mange ad hoc møder er tegn på dårlig mødekultur

Nytårsforsæt. Skal det være nu, du får gjort op med de alt for mange interne møder 

Når ledergruppen samarbejder, viser resultaterne sig - som regel

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

HENT TIDLIGERE TIP

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2021 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp