Copy
View this email in your browser
Få alle mødedeltagere til at møde til tiden - hver gang!
 
Det er let at regne ud, hvad det koster i spildt tid, når seks mødedeltagere skal sidde og vente på to, der endnu ikke har indfundet sig i mødet. Men den dårlige mødestart har også betydning for, hvordan selve mødet forløber. Studier viser, at kvaliteten af samtalen i mødet daler, fordi energi, tillid og motivation påvirkes. Den samlede kvalitet af mødet forringes og dermed også det resultat, som mødet skal skabe. Derfor er mødeleder nødt til at handle. 

Hemmeligheden ligger i design

Et møde skal altid begynde og slutte til tiden. Det er almindelig respekt for organisationens mest dyrebare ressource: tid.

Derfor ser vi mange tiltag som f.eks. at indkalde deltagerne nogle minutter før mødestart, lave bødekasser for at komme for sent, gøre et nummer ud af den, der kommer for sent eller endda låse døren på slaget for mødets start. Selvfølgelig sender det et signal og kan rette op på adfærd, men det er symptombehandling.

Sådan får du gjort op med problemet

Slendrian omkring møder er feedback til mødeleder. Det er et udtryk for, at deltagerne ikke helt har indset, hvilken betydning mødet har. Derfor ligger løsningen på dette problem i den måde, mødeleder designer mødet på. Er dagsorden fokuseret og relevant? Er den sendt ud i ordentlig tid? Ved alle, hvordan de skal forberede sig? Ved alle, hvad formålet er med mødet? Er der kommunikeret tilstrækkeligt før mødet?   

 
Bedre møder giver færre møder.
Hertil afslører studier, at mødekvalitet har sammenhæng til
Jobtilfredshed
Organisatorisk stress
 
Læs mere
Handlekraft

Få et tip om ugen:

Møder er motoren i forretningens udvikling

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip.

Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as.   

Share
Tweet
Forward
Share
Få et tip om ugen
Gå til hjemmesiden
Se alle tips

BetterMeetings
DOKK1 Niveau 3
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus 8000
Denmark

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev