Copy

Derfor er møder underprioriterede

Organisatorisk forstærkning: mål på mødeledelse og mødefølgerskab

Møder er det vigtigste redskab, en leder har. Men alligevel gennemføres mange møder på rutinen. Det er veldokumenteret, at møder har stor indflydelse på arbejdsglæde, resultater og handlekraft. Ikke desto mindre er det kun hver fjerde danske leder, som synes, at udbyttet af de møder, de deltager i, står mål med den anvendte tid.

Løsningen er så enkel, at de fleste overser den. Det handler om at tage ethvert møde alvorligt og insistere på den rette forberedelse. At behandle hvert eneste møde som det ledelsesredskab, det er.

Hvorfor gør alle ikke bare det? Den mekanisme er kendt som "Sophistication bias." Man overser simpelthen de enkle greb. Det er kort sagt mere sexet at arbejde med disruption, KPI'er og strategi end målrettet at gøre noget ved det helt grundlæggende - som ovenikøbet virker. Derfor er arbejdet med møder generelt underprioriteret.    

I de kommende ti uger vil vi fokusere på organisatorisk forstærkning af møder. Og det første vi zoomer ind på er, i hvilken grad der er fokus på møder som et ledelsesredskab. 

Når du ser på de løbende målinger, I laver på f.eks. medarbejdertrivsel, medarbejderudviklingssamtaler, kompetencekortlægning etc. Hvor meget fylder mødelederkompetencer i disse analyser? Og mødedeltagerkompetencer?

For at kunne arbejde med mødeledelse som et ledelsesredskab, er I nødt til at vide, hvor dygtige I er til møder. Første skridt er at indarbejde dette i de løbende målinger.  
  
Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.
Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp