Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb under selve mødet

Tip 4 
ud af 10

Mødeleder: referatet er ikke et nyhedsbrev 

”Hvornår er det blevet besluttet? Det har jeg ikke hørt noget om”.
”Det fremgår da af referatet inde på O-drevet”.


Denne ordveksling er klassisk, og den er desværre udtryk for, at et ledelsesteams kommunikation halter. Et referat er ikke en kommunikationskanal. Det er udelukkende et arbejds- og huskeværktøj for de, der har deltaget i mødet. Beslutninger skal formidles på anden vis.

Kvaliteten af de beslutninger, I træffer i ledelsesteamet, er entydig afhængig af måden, I får dem kommunikeret ud til relevante interessenter på. Derfor bør enhver (vigtig) beslutning efterfølges af en eksplicit overvejelse om, hvad, hvornår, hvordan og af hvem en beslutning kommunikeres ud.

Den effektive ledergruppe afslutter et punkt eller møde med at aftale: hvad er det præcise budskab? Hvem er de vigtigste interessenter? Hvornår meldes det ud (er det f.eks. på næste afdelingsmøde i afdelingerne?) Og hvilken kanal eller kombinationer af samme benytter vi?

Undersøgelser viser, at den mest troværdige kommunikatør i organisationen er nærmeste leder. Derfor skal man overveje, hvordan man får folk udenfor ledergruppen engageret i at løfte kommunikationsopgaven. Omvendt er der nogle gange brug for at ”toppen taler”, og at det derfor er topledelsen, der skal melde noget ud på skrift eller i tale. Allerbedst hvis det sker i en kombination.

Entydig, målgruppetilpasset kommunikation samt timing og konsistens er essentiel. Upræcise budskaber bliver til mudder, meningsløshed og deraf afledt modstand i organisationen, når medarbejderne finder ud af, at forskellige ledere har sagt noget forskellig.


Tip 4 er derfor: Tal på mødet om, hvordan der skal kommunikeres


Læs mere her

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Der findes ledere, der faktisk kan frigøre en hel arbejdsdag hver eneste uge, hvis mødekvaliteten blev løftet. Fordi møder af høj kvalitet giver energi, ejerskab og gode beslutninger, som kan handles på uden yderligere opfølgningsmøder og bilaterale afklaringer. Møder er lederens vigtigste teknologi.

Det handler således om at komme af med de mange møder, der holdes på rutinen eller reelt kun afholdes for at kompensere for, at et tidligere møde var for dårligt. Forskningen peger på, at det er mellem 25-50% af alle møder i en organisation. 

Der er tid og penge at hente på at løfte mødekvalitet.

Denne serie giver tips til greb mødeleder kan anvende under selve mødet. Se tidligere tip her

Men mødekvalitet skabes faktisk især før mødet, i måden mødeleder designer på. Ugens tip op til sommerferien handlede om netop dette. Se det samlede materiale om forberedelse på linket nedenfor.  

Hent "Mødeleders syv skridt til et godt designet møde"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp