Copy

VANEBRUD. Book tid i kalenderen til din forberedelse, før du accepterer en mødeindkaldelse
 

Temaet for disse 10 uger er små praktiske vanebrud og ledernes erfaringer med dem. Ugens case handler om at tage mødeforberedelsen alvorligt - lige så alvorligt som selve mødet.


Når forberedelse er den absolut vigtigste forudsætning for effektive møder, bliver vi nødt til at tage den lige så alvorligt som selve møderne.

Ud med natteroderi, halvhjertet forberedelse på vej ind i mødet eller i værste fald som-om-forberedelse, hvor man bare overfladisk har skimmet dagsorden og bilag. Ind med dagsordner udsendt i så god tid, at deltagerne kan forberede sig i fred og ro – og så de kan nå at reagere med vigtige spørgsmål inden mødet.

Sådan konkluderede en chefgruppe i en rådgivningsvirksomhed efter en proces, hvor lederen havde sat sig for at øge gruppens effektivitet. Her fire måneder efter er gruppen enig. Møderne er mere effektive, beslutningerne mere kvalificerede og energien før, under og efter møderne højere end på noget tidligere tidspunkt i gruppens liv.

Det var egentlig kun nogle småjusteringer, der skulle til.

Udsendelsen af dagsorden blev fremskudt, så den nu kommer fem dage før mødet. Tidligere var det to-tre dage.

Der blev aftalt et mødefri bånd, hvor ingen fra chefgruppen kunne bookes til møder. Dette vindue kan så bruges til mødeforberedelse.

Det blev aftalt, at alle inden de accepterer en mødeindkaldelse aktivt tager stilling til, hvornår de vil forberede sig – og booker det i kalenderen. Disse kalenderbookninger er ukrænkelige.

Og endelig aftalte gruppen, at centrale spørgsmål skulle stilles til den ansvarlige for et punkt inden mødet. Derved undgik gruppen de mange sager, som blev ”sendt i udvalg” og afgjort på et senere møde. Beslutningshastigheden gik op.

Læs hele casen her
Møder er det vigtigste enkeltstående ledelsesværktøj. Hvornår har I sidst givet jeres møder et serviceeftersyn?
 
BetterMeetings tre-timers workshop om mødeledelse og -deltagelse munder ud i konkrete aftaler om, hvordan I kan arbejde med vanebrud. Vi indgår i dialogen på baggrund af korte oplæg baseret på den nyeste teori og vores sammenlagt næsten 50 års erfaring som ledere og konsulenter. Til glæde for den enkelte, gruppen og organisationen.
Læs om workshop her
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S.
Kontakt Michael Bo Nielsen
Kontakt Wenche Strømsnes

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

What goes up... must come down.  Det har stor konsekvens, hvad man som leder gør i sine møder. Det påvirker virksomhedens kultur, energi og performance. Et fokus på kvalitet i møder skaber tid til hele organisationen. Det vil hjælpe dig til at skabe en stærkere gruppe, fordi de møder, der holdes under din ledelse, er i top. Uden unødig koordinering og administration og med maksimalt fokus på handling. 

BetterMeetings mødesystem hedder What goes up. Det er oprindeligt udviklet som et digitalt svar til ledere af ledergrupper, fordi kvaliteten af ledernes møder smitter af på hele organisationen. Men systemet kan anvendes i alle grupper, der har tilbagevendende møder og bruges således også i udvalg, projektgrupper, afdelingsmøder og bestyrelser.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp