Copy

Hvad betyder mødeledelse, når vi hyrer og fyrer?


Vi ved fra forskningen og praksis, at møder er den enkeltfaktor, som har størst betydning for værdiskabelsen i organisationen. Vi ved ligeledes, at møder er den enkeltaktivitet, som ledere bruger mest tid på i hverdagen. Ugens pointe om organisatorisk forstærkning handler om at tage mødeledelse alvorligt, når vi hyrer, fyrer eller forfremmer.    

Vi har nemlig stadigvæk til gode at se et stillingsopslag til en lederstilling, hvor evnen til at lede møder på en produktiv og konstruktiv måde bliver nævnt som et eksplicit krav. Og vi kan ikke erindre eksempler på ledere, som er blevet nægtet forfremmelse – eller sat fra bestillingen - med begrundelsen, at det halter med evnen til at lede møder og skabe godt følgerskab. 

Hvad med din organisation? Har I indbygget mødeledelse som en central parameter i vurderingen af ledere, som skal ansættes, forfremmes eller fyres?
Organisatorisk forstærkning - om denne serie

Møder er det vigtigste redskab, en leder har. Men alligevel gennemføres mange møder på rutinen. Det er veldokumenteret, at møder har stor indflydelse på arbejdsglæde, resultater og handlekraft. Ikke desto mindre er det kun hver fjerde danske leder, som synes, at udbyttet af de møder, de deltager i, står mål med den anvendte tid.

Løsningen er så enkel, at de fleste overser den. Det handler om at tage ethvert møde alvorligt og insistere på den rette forberedelse. At behandle hvert eneste møde som det ledelsesredskab, det er.

Hvorfor gør alle ikke bare det? Den mekanisme er kendt som "Sophistication bias." Man overser simpelthen de enkle greb. Det er kort sagt mere sexet at arbejde med disruption, KPI'er og strategi end målrettet at gøre noget ved det helt grundlæggende - som ovenikøbet virker. Derfor er arbejdet med møder generelt underprioriteret.    
Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.
Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp