Copy

BEDRE MØDER GIVER FÆRRE MØDER!

 - Om denne serie 

Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 danske ledere ikke mener, at den tid, de investerer i møder, står mål med udbyttet. Andre undersøgelser peger på, at op imod halvdelen af vores interne møder kun bliver indkaldt, fordi kvaliteten af et foregående møde var for ringe. (Se f.eks. Lederne (2017) og Allen, Rogelberg og Scott (2008, 2015))

Færre møder og kortere møder er svaret, mener mange. Men svarer det i virkeligheden ikke bare til at slå termometeret i stykker og erklære patienten rask?

Vi har set gang på gang, hvordan simple udmeldinger om at reducere mødetid bare flytter problemet fra det synlige til det usynlige. Vi har set, hvordan beslutninger taget udenfor møder sjældent eksekveres helt optimalt, enten fordi det kræver for meget bilateral koordinering, eller fordi vigtige argumenter overses i processen. Den eneste vej til færre møder er bedre møder.

Det handler om at øge kvaliteten af møderne. Møder skal kun måles på den værdi, de skaber – og så kan det godt være, at vi både får flere og længere møder. Møder er mediet til samarbejde, og hvilken organisation kan drives fremad uden samarbejde?

I denne serie af Ugens Tip stiller vi skarpt på de teknikker og tænkemåder, som både forskning og erfaring viser, skaber bedre møder. Fordi bedre møder både giver fremdrift og færre møder.

I det første tip, som udsendes om en uge, peger vi på mødeleders og –deltagernes forberedelse som den måske vigtigste nøgle til mere effektive møder. Det gør vi med afsæt i mødeledelseslitteraturen og med afsæt i den praksis, som vi har iagttaget hos de dygtigste mødeledere, vi har arbejdet med. Indtil da har vi samlet lidt inspiration til dig i de fire artikler nedenfor. 

Har du en kollega, som du mener bør modtaget disse tips, så send gerne dette link videre. Følg med i denne serie.


PS.: Tak til jer, der har bemærket, at vi har eksperimenteret med andre udsendelsesdage. Og undskyld. Fremover kommer ugens tip altid søndag! 

Ugens udvalgte inspirationsartikler
Serien om 'bedre møder giver færre møder' er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2020 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp