Copy

VANEBRUD. Slip styringen, når mødet bliver for komplekst

Temaet for disse uger er små praktiske vanebrud og ledernes erfaringer med dem. Ugens case handler om, at komplekse problemstillinger på møderne paradoksalt nok kalder på mindre - ikke mere - styring.  


Hvis jeres møderække har udviklet sig til ”serielle 1:1-samtaler med tilskuere”, er løsningen måske at slippe styringen, sætte deltagerne fri og lade det ske, som kommer til at ske. Fordi det er vigtigt.

Det er læringen af ugens case, hvor områdedirektøren i en landsdækkende organisation besluttede at lade de første timer af mødet være et arbejdsrum for deltagerne. I stedet for at styre gruppen igennem den høje kompleksitet, slap ledelsen styringen. Eneste regel var, at alle skulle være i rummet i den tid, der var sat af til dette ”for-møde”.

Resultatet var markant. Gennem individuelt arbejde, aftaler med chefkollegerne og/eller direktørerne, slukning af ildebrande på hjemmebanen osv. skaffede deltagerne sig selv og dermed gruppen arbejdsro. Fokus på det ”rigtige” møde, blev markant forbedret. Outputtet ligeså.

Casen er et praktisk eksempel på dét, vi kender fra storgruppeprocesser, nemlig at en fast ramme og minimal styring skaber bedre – og rigtigere – resultater, end når vi forsøger at foregribe det hele.

 

Læs hele casen her
Møder er det vigtigste enkeltstående ledelsesværktøj. Hvornår har I sidst givet jeres møder et serviceeftersyn?
 
BetterMeetings tre-timers workshop om mødeledelse og -deltagelse munder ud i konkrete aftaler om, hvordan I kan arbejde med vanebrud. Vi indgår i dialogen på baggrund af korte oplæg baseret på den nyeste teori og vores sammenlagt næsten 50 års erfaring som ledere og konsulenter. Til glæde for den enkelte, gruppen og organisationen.
Læs om workshop her
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S.
Kontakt Michael Bo Nielsen
Kontakt Wenche Strømsnes

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 


 

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp