Copy
GODE MØDER ER OGSÅ DIT ANSVAR

Dette er det syvende af 10 søndagsbreve om det gode mødefølgerskab

Gode møder er alles ansvar. Hovedparten af et vellykket møde ligger i design af dagsorden. Den opgave har mødeleder. Men det er ikke godt nok at lægge ansvaret for mødekvalitet hos mødeleder. Det ansvar ligger hos alle. Hvis du deltager, bidrager du. Her er tre typiske fejl, som du skal undgå, hvis du vil få et velment bidrag til at virke konstruktivt. 

 

Fejl 1: Giv aldrig et velment bidrag, som ikke støtter ikke op om mødets formål
Ingen idéer er gode, hvis de serveres på det forkerte tidspunkt. Der er en timing for alt, og det er en kvalitet at kunne gemme sine idéer til det rette tid og sted. Undersøg derfor altid, hvad der vil være det rette tid og sted at levere en idé. Det sidste punkt på dagsorden: "Eventuelt" er netop til denne type bidrag.     


Fejl 2: Vent ikke med at give dit bidrag til selve mødet
Når først mødet er gået igang, er det for sent at foreslå alternative processer, en anden form for baggrundsmateriale eller helt andre dagsordenspunkter. Selv om det fremstår konstruktivt, så kommer det som regel til at virke modsat. Send istedet dine input til mødeleder i samme øjeblik, du kommer på dem, nemlig når du forbereder dig til mødet.  


Fejl 3: Undgå "når vi nu alligevel er samlet"-snak
Det er fristende at bruge pauser eller tiden lige før et møde til at drøfte andre praktiske fælles aktivieteter "når vi nu alligevel er samlet". Men det er med til at forringe mødekvalitet fordi alle deltagere fokuseres væk fra mødets tema. pauser, skal bruges til pauser: at rense hovedet og refokusere på mødets tema.     

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp