Copy

Derfor bør du forbyde væg-til-væg-planlægning af møder

Det føles så effektivt. At gå fra det ene møde til det andet og bidrage med sine input. Men ved nærmere eftertanke vil de fleste hurtigt erkende, at dén arbejdsdag kunne være brugt bedre.   

Selv i den situation, hvor du er grundigt forberedt til disse møder og ikke bare "kører dem på rutinen" er der stadig al mulig god grund til at insistere på, at der er luft mellem hvert møde. Den tid skal bruges til at afslutte det, du lige har været i og komme til stede i det næste.

Da møder jo per definition foregår mellem flere personer, er det nødvendigt at stræbe mod nogle fælles principper i organisationen for dette. Her er nogle eksempler på, hvad vores kunder gør:   

Når du selv planlægger møder, kan du tilstræbe at lægger dem på forskellige lokationer, så man skal bevæge sig fra det ene til det andet møde. 

En ledergruppe, vi netop har arbejdet med, har gjort det til en fælles rutine at skrive i kalenderens emnefelt, hvornår mødet begynder - f.eks. kl. 12.30 - men indkalde selve mødet fra 12.15.

Mange dygtige ledere har selv den gode vane, at reservere tid til "transport" i samme øjeblik et møde accepteres.

I en travl hverdag bliver man meget hurtig blind for betydningen af at "komme til stede". Det kommer til at virke som irrelevant spildtid. Men det er veldokumenteret, at netop dette har betydning for kvaliteten af det møde, man skal i gang med.

Faktisk har nogle ledergruppe gode erfaringer med at holde to minutters stilhed sammen før, under og efter et møde. Og der er lavet interessante undersøgelser af betydningen af at have tid til smalltalk, inden et møde går i gang. En forskergruppe har vist, at smalltalk giver bedre møder. Læs mere om det i linket nedenfor.


LÆS MERE
Smalltalk giver bedre møder
 
Organisatorisk forstærkning - om denne serie
Møder er det vigtigste redskab, en leder har. Men alligevel gennemføres mange møder på rutinen. Det er veldokumenteret, at møder har stor indflydelse på arbejdsglæde, resultater og handlekraft. Ikke desto mindre er det kun hver fjerde danske leder, som synes, at udbyttet af de møder, de deltager i, står mål med den anvendte tid.

Løsningen er så enkel, at de fleste overser den. Det handler om at tage ethvert møde alvorligt og insistere på den rette forberedelse. At behandle hvert eneste møde som det ledelsesredskab, det er.

Hvorfor gør alle ikke bare det? Den mekanisme er kendt som "Sophistication bias." Man overser simpelthen de enkle greb. Det er kort sagt mere sexet at arbejde med disruption, KPI'er og strategi end målrettet at gøre noget ved det helt grundlæggende - som ovenikøbet virker. Derfor er arbejdet med møder generelt underprioriteret.    
Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.
Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp