Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb efter mødet

Tip 4 
ud af 10

Stor handlekraft står af og til i vejen for kvaliteten i møderne. Læs her, hvorfor vi nogen gange bør sætte farten ned og udskyde ting til næste møde.

Udskyd beslutninger

Det halvmånedlige møde i lederteamet var for en uge siden, og referatet er sendt ud.

I dag fik Anders en henvendelse fra en superinteressant ekstern leverandør, som ønsker at samarbejde om udvikling af en app til firmaets målgruppe - de spiller ind med præcis de kompetencer, Anders´ afdeling mangler. Anders har lyst til at sende mailen videre til Peter og Anni og "drøfte det" enten via mail eller på et hurtigt indkaldt ad hoc møde. Men han betænker sig. Mon ikke også Hans og Annette og de øvrige medlemmer af lederteamet kunne have et interessant input på henvendelsen? Forsvinder forretningsmuligheden, hvis vi først svarer endeligt om halvanden uge?

Efter at have tænkt sig om, skriver han tilbage til leverandøren, at han sætter stor pris på henvendelsen og vil vende tilbage om to uger med et svar. Herefter tager han mailen fra leverandøren og supplerer med sine egne tanker om, hvorfor dette lige præcis rammer noget, som han havde tænkt på i forvejen og laver en indstilling om, at to personer fra ledelsen mødes med leverandøren for at drøfte samarbejde og potentiale. Han sender det til lederen af teamet med en opfordring om, at det får plads på dagsorden på det kommende møde. 

Der er flere vigtige elementer i historien. 

  1. Der er ikke tale om en hastesag! Selv om idéen er vand på Anders' mølle, så er der ikke tale om, at firmaet går i stå eller en genial forretningside forspildes ved at vente til et ordinært møde.
  2. Anders undgår at skabe forstyrrelse i to, fire eller måske endnu flere menneskers arbejds-hverdag. 
  3. Ved at give alle tid til at læse og forholde sig til henvendelsen i egen tid, undgår han, at gruppe tænkning - og hans egen umiddelbare begejstring - påvirker kollegerne i lederteamet til at spille med uden at have tænkt de relevante forbehold igennem.   

Anders er en dygtig leder, fordi han forstår at prioritere. Han er afklaret med, hvad der er kerneopgaven for sig selv og resten af lederteamet. Han er afklaret med, hvem, der styrer arbejdsdagen, hvad der haster, og hvad der er vigtigt. Endelig forstår han, at hvis de skal træffe en rigtig beslutning, skal de have så mange forskellige vinkler på sagen som muligt.

Tip 4 er derfor: Træn at udskyde beslutninger, der ikke vedrører daglig drift, til kommende faste møder.

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie: Møder der nytter og flytter

Der er tid, penge og organisatorisk energi at hente ved at løfte mødekvalitet. Denne serie på 10 nyhedsbreve handler om greb, mødeleder kan anvende efter møder. Vi har tidligere skrevet om tips hhv. før og under mødet. De er nu samlet i én artikel. Se links nedenfor. 
 

FØR MØDET Hent "Mødeleders 7 skridt til et godt designet møde"
UNDER MØDET Hent "10 tips til adfærd på mødet"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp