Copy
Det er de færreste, der ikke oplever en snert af arbejdsglæde og tilfredsstillelse ved at have deltaget i et møde, aftalt en række handlinger og opleve, at det faktisk sker bagefter. Men hvor ofte har du den følelse efter de møder, du deltager i?

Når man spørger, svarer langt de fleste, at de finder møder uproduktive og tidskrævende. Og oftest handler det om en af disse tre ting.   
- man føler, at man deltager mere til skue end til gavn
- en eller flere andre deltagere er ikke forberedt
- der er ikke klarhed over, hvad der skal komme ud af mødet

Så nu antager vi, at du mestrer alle de tidligere syv tips i denne serie (ellers rul ned og få et samlet overblik). Så du sidder nu til et møde, som er relevant, som alle er forberedte til og hvor det er klart, hvorfor netop denne kreds er samlet.

Alligevel vil der være forskel på, hvor markant deltagere bidrager. Nogle taler bare meget, før de kommer frem til pointen. Andre skal opfordres for at ytre sig. Uanset om du er mødeleder eller - deltager, kan du bidrage til et godt møde. Det handler først og fremmest om at søge at forstå dette. Det er så godt, at vi ikke alle er ens, og den ene adfærd er ikke bedre end den anden. Ham, der taler for meget, afbrydes høfligt (men bestemt), ved at du gentager hans pointe og dermed viser, at den er modtaget. Ham, der taler for lidt, kommer på banen ved at blive opfordret til at sige noget.    

Det er ikke beslutningen - men ejerskabet til den - der har betydning for, om der faktisk sker noget. Derfor er ejerskab det vigtigste redskab, når man skal have noget til at ske. Det ejerskab skabes i møderne. Og det er både mødeleder og mødedeltager, der kan bidrage til det: Ved at sørge for, at alle kommer på banen.


Denne gang vil vi henlede din opmærksomhed på en udmærket artikel i McKinsey Quarterly om, hvordan planlægning af møder støtter bedre beslutninger. Læs det her

Se alle tip i denne serie...
Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp