Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb efter mødet

Tip 9 
ud af 10

Møderne er din mest effektfulde arena til at skabe resultater. Og på et godt møde skabes intellektuel kapital. Læs her, hvordan du får det bedste ud af de skjulte værdier.

Efter mødet: Hvilke oversete guldkorn kom frem?

Mødet er det sted, hvor kompetente mennesker mødes, og det er uundgåeligt, at der kommer vigtige guldkorn frem i processen. Hvis du vil kigge efter dem.  

Et korrekt designet møde vil have de rigtige personer samlet til at drøfte de rigtige ting på den rigtige måde. Resultatet af dette er ikke bare beslutninger og handlinger, men også en lang række andre - og ofte oversete - idéer og pointer, som kan udnyttes og blive til god forretning.

Forfatterne Peter Kidd og Bryan Field arbejder med det, de kalder meeting assets - mødekapital:  

The problem we have today is that organizations fail to treat business meetings as asset-generating vehicles. - Kidd and Field, 2014

Mødekapital kan være forretningsidéer, risici, input til et projekt i en hel anden afdeling og meget andet. Det kan give helt overraskende resultater, hvis du i din egenskab af leder gør det til en vane at tænke over dette efter dine møder. Allerbedst: gør det systematisk og umiddelbart efter mødet, mens du har det i frisk erindring. 

Det vil nemlig medføre, at du uden at tænke over det, også kigger efter det i jeres møder - og pludselig får du meget mere ud af dit team. Den enkelte i dit team vil mærke interessen, og de fleste vokser alene af det.

Tænk hvis din leder kom til dig efter et møde og sagde: "Jeg har tænkt over det, du sagde om vores rekrutteringsproces på mødet forleden. Jeg synes, du skal arbejde videre med det og tage det op med Sanne fra HR." 

Tip 9 er derfor: Tænk over, om der kom guldkorn frem på dit møde 

Læs mere om mødekapital her

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie: Møder der nytter og flytter

Der er tid, penge og organisatorisk energi at hente ved at løfte mødekvalitet. Denne serie på 10 nyhedsbreve handler om greb, mødeleder kan anvende efter møder. Vi har tidligere skrevet om tips hhv. før og under mødet. De er nu samlet i én artikel. Se links nedenfor. 

FØR MØDET Hent "Mødeleders 7 skridt til et godt designet møde"
UNDER MØDET Hent "10 tips til adfærd på mødet"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp