Copy

VANEBRUD. Bedre bilag i bedre tid gav fantastisk dialog på mødet
 

Temaet for disse 10 uger er små praktiske vanebrud og ledernes erfaringer med dem. Ugens case handler om at være mere kritisk med de bilag, man beder alle om at læse før et møde.

Møder i frivillige organisationer er en historie for sig. Ofte er medlemmerne lige så meget med for netværket skyld, og derfor finder de sig i meget, når det kommer til mødeeffektivitet.  Men i en af landets større netværksorganisationer havde bestyrelsen besluttet sig for at bruge lidt tid på at gøre den tid, de var samme, mere effektiv. Det kom især til at dreje sig om de mange bilag til møderne og efter workshoppen samlede en deltager den besluttede forandring op med denne sætning: "SIDSTE NYT hører ikke til på møderne!" 

Gruppen havde bemærket, at alle bilag og dermed emner som regel gik glat igennem uden de store drøftelser. Men det var der en forklaring på: Deltagerne havde simpelthen ikke læst bilagene godt nok. Og værst af alt, de havde læst bilagene med forskellige formål for øje.

Efter flere drøftelse og interessant vinkler, som du kan læse i den fulde case her nedenfor, besluttede gruppen to ting
1. Der må aldrig komme nye bilag eller ændringer til bilag senere end 24 timer før et møde
2. alle bilag skal motiveres konkret på et "bilags-forklæde" ellers bliver de ignoreret

Det alene skabte en modigere dialog og dermed bedre sparring til den, der havde et punkt på dagsorden. Men det gav også færre og skarpere bilag og derigennem - bedre møder! 
 
 

Læs hele casen her
Møder er det vigtigste enkeltstående ledelsesværktøj. Hvornår har I sidst givet jeres møder et serviceeftersyn?
 
BetterMeetings tre-timers workshop om mødeledelse og -deltagelse munder ud i konkrete aftaler om, hvordan I kan arbejde med vanebrud. Vi indgår i dialogen på baggrund af korte oplæg baseret på den nyeste teori og vores sammenlagt næsten 50 års erfaring som ledere og konsulenter. Til glæde for den enkelte, gruppen og organisationen.
Læs om workshop her
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S.
Kontakt Michael Bo Nielsen
Kontakt Wenche Strømsnes

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 


 

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp