Copy

Forventningsafstemning fra hjemmearbejdspladsen – her er de bedste erfaringer fra uge 2 med Corona-karantæner

 

Det er kollektivt selvbedrag, hvis vi bilder os selv ind, at man kan opretholde samme fokus og produktivitet, når der samtidig skal underholdes børn og købes ind udenfor rush hour. Det er en personlig opgave at styre, hvordan arbejdsdagen bliver disponeret, og en vigtig del af det er forventningsafstemning opad, til siden, nedad og ud. Læs her om de bedste erfaringer fra det, som for mange har været uge nummer to i corona-karantæne.

Under artiklen finder du disse gratis ressourcer:
- Et idekatalog med aktiviteter til børn mens mor og far arbejder
- Redskaber til realisme, forventningsafstemning og planlægning 
- Onlineforløb i optimal anvendelse af outlooks planlægningsfunktioner 

 

Corona-virussen har smadret vores struktur omkring arbejdet. Flere beskriver, at det er som om de har fået et nyt job, mens andre prøver at opretholde den gamle struktur, selvom folk de facto arbejder på andre måder nu.

Mange oplever, at de kan være overraskende produktive alt det nye til trods, men mindst lige så mange er mere trætte end normalt. Det kommer af at skulle opfinde dagen hele tiden, fordi strukturen er væk.

En del af den struktur, der er væk, handler om den "tilfældige" men vigtige videns udveksling i organisationen. Dét, vi når at fortælle på vej hen ad gangen, under small talk´en før mødet, i kantinen, i træningscentret osv. Når denne kaotiske men uundværlige kommunikationsstruktur forsøges erstattet af mailkæder, chatfora, video- og telefonopkald, ender det med at blive anmassende og forstyrrende for alle dem, der kæmper med at skaffe sig selv kvalificeret arbejdstid i hjemmet. Udfordringen bliver at finde en intelligent og "god nok" måde at erstatte dette informations-flow på.

De, der fungerer bedst, er dem, der åbent, ærligt og realistisk sætter en ny struktur i stedet for den gamle. Det er f.eks. dem, der ikke lukker øjnene for, at man ikke kan være nærværende overfor en fireårig og passe sit arbejde samtidig. Men som gennem udøvelse af det muliges kunst, spørger: "Hvor mange uforstyrrede timer kan jeg skaffe på en dag"; "Hvornår kan jeg være tilgængelig” - og ”har jeg fortalt det til alle relevante samarbejdspartnere" og som bruger kalenderen til at strukturere dagen og ugen samtidigt med, at man gør det tydeligt for andre, hvornår man er tilgængelig.

Det er kollektivt selvbedrag, hvis vi - som det sker mange steder i disse dage - bilder os selv ind, at man kan opretholde samme fokus og produktivitet, når der f.eks. skal underholdes børn, købes ind udenfor rush hour - og når de vigtige møder afholdes uden den merinformation, som det fysiske møde indeholder.

Når det kommer til at være effektiv, er én koncentreret time mere værd en tre forstyrrede timer. Det sidste er dårligt for alle: familien, en selv, kvaliteten af opgaveløsning og dermed arbejdspladsen.

Det er en personlig opgave at styre, hvordan arbejdsdagen bliver disponeret. Så her kommer et hurtigt oprids over, hvad selvledelse indebærer krydret med tips og ideer fra de mange, der netop har fået hjemmearbejdsplads.

Vi samler løbende tips til at opretholde samarbejde under Corona-karantæne på denne side. Og hvis du mangler noget - som sædvanligt: skriv til info@bettermeetings.as. Du får direkte svar.

 

Lege og aktiviteter til børn mens mor og far arbejder
Realisme, forventningsafstemning og planlægning
Online forløb i outlooks planlægningsfunktioner (brug kode inergia)


Medforfattere til dette materiale er 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT GÅ TIL SIDEN MED TIPS TIL MØDEAFVIKLING UNDER CORONA-KARANTÆNE.

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2020 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp