Copy
Se i browser
Derfor skal du sikre dig, at din mødedeltager møder velforberedt op 
Tænk, hvis I kunne nøjes med at gå til halvdelen af de interne møder, I holder i dag! Det er slet ikke urealistisk. Halv-gode møder er nemlig årsagen til mange nye møder. Eller sagt på en anden måde: et møde i middelmådig kvalitet genererer flere møder.

Undersøgelser viser, at op imod halvdelen af de interne møder, der holdes i en organisation, kun er nødvendige fordi kvaliteten af et tidligere møde var for ringe! Og der er kun én vej til bedre kvalitet: Forberedelse. 

Det ved alle ledere. Alligevel er det helt normalt, at flere personer omkring et mødebord knapt har fået set på materialet forud for mødet. Fordi vi har så travlt. Det er her - og KUN HER - der skal sættes ind, hvis man vil forbedre mødekultur, få mere handlekraft og spare tid.    

Forklaringen er, at hvis en gruppe mødes, uden at den enkelte har taget stilling først, træder nogle veldokumenterede mekanismer igang, som forvrider dialogen og skaber aftaler, som er uklare og svære at handle på.

Vær tydelig som mødeleder

Sæt mødedato i god tid
Jo bedre tid man kan være i, når mødedato fastsættes, jo bedre er det. Helt enkel forretnings-pli vil sikre, at mødet kan gennemføres uden at skulle aflyses, fordi den enkelte kan planlægge efter det kendte møde. Helt fast mødestruktur er det optimale i en travl og impulsiv hverdag.

Undgå iøvrigt at aflyse møder, fordi en enkelt deltager ikke kan. Bed i stedet vedkommende melde sit input ind på skrift.      

Sæt dato for, hvornår dagsorden med materiale sendes ud
Opfordr dine mødedeltagere til at sætte tid af i kalenderen til forberedelse. Det kan de kun gøre, hvis de ved, hvornår materialet kommer frem.

Eller lær af Jeff Bezos, der er CEO for Amazon. Når han holder møder begynder de altid med study hall på 30 minutter eller mere, hvor alle i stilheden læser materialet.  

Gør det let at tilegne sig materialet
Materialet skal sendes i én samlet pakke, og det skal være let at finde ud af, hvad der forventes af modtageren under hvert dagsordenspunkt. 

Tryk på "Læs mere" nedenfor, for mere baggrund om ledernes gordiske tidsknude.
 

 
Bedre møder giver færre møder.
Hertil afslører studier, at mødekvalitet har sammenhæng til
Jobtilfredshed
Organisatorisk stress
 
Læs mere
Handlekraft

Få et tip om ugen:

Møder er motoren i forretningens udvikling

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip.

Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as.   

Share
Tweet
Forward
Share
Få et tip om ugen
Gå til hjemmesiden
Se alle tips
Brug 2-3 timer i jeres gruppe på at drøfte, hvordan I får endnu mere ud af den tid, I bruger i møder. Book et foredrag her.
Når møder bliver for dyre
Studier viser, at mindst 15% af en virksomheds lønsum anvendes ved, at medarbejdere og især ledere sidder i møder. Det er indlysende, at jo mere værdi, der kan skabes for denne enorme sum, jo bedre er det for virksomhedens konkurrencekraft. Vejen til at skabe værdi i møder er enkel og helt ukompliceret. Alligevel er mange ledere blinde for det. Tre ud af fem ledere tager slet ikke deres møder alvorligt. Denne serie på 10 ugentlige tips har til formål at påpege de ting, der gør møder uhensigtsmæssigt dyre og give et tip til at vende det til handekraft. 
Uge 11: Mødedeltagere, der kommer for sent
Uge 12: Orienteringspunkter
Uge 13: For lange drøftelser
Uge 14: Fraværende mødedeltagere
Uge 15: Dårlige referater
Uge 16: Elendige beslutningsoplæg
Uge 17: Dårlig disciplin i mødet 
Uge 18: Uforberedte deltagere 

Email Marketing Powered by Mailchimp

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik