Copy
Tip til ledelse i dine møder
Se denne mail i din browser

  

   
Lange enetaler på et ledermøde
skaber dårlige beslutninger  


 
Prøv derfor dette på dit næste møde:

Når en person har talt sig forbi det punkt, hvor han tilfører nyt til drøftelsen, er det tid til at afbryde.  

De fleste mødedeltagere resignerer, hvis en person tager for meget taletid, og mødeleder ikke håndterer det. Det betyder, at vigtige vinkler og synspunkter aldrig kommer frem, og meget ofte vil det lede til dårlige beslutninger. 
Pas på med generelle gimmicks. Mange mødeledere vælger at håndtere det én til én efter mødet. Eller ved at indføre en generel gimmick, der skal styre tiden. Talking-stick, klokke på bordet, som alle kan anvende, røde kort man kan uddele til hinanden etc. Men ved alle disse indsatser misser du en vigtig anledning til at træde i karakter som mødeleder og ved din handling demonstrere, hvor vigtigt jeres mødeforum er.  
Tag det i situationen. Hold hovedet koldt, så det er sagen, der holdes fokus på. Dit mål er at øge kvaliteten af dialogen, så I som gruppe er effektive. Dit mål er ikke at forandre den person, der taler for meget. Sig for eksempel:   

Peter, jeg har noteret mig dit synspunkt om, at inbound marketing skal prioriteres højere på helt kort sigt for at løse dette. Men nu afbryder jeg dig for at høre flere og gerne andre synspunkter. Vi skal have taget en beslutning under dette punkt, så hold mig gerne fast på, at jeg kommer tilbage til dig...

 
Hvis du selv er blevet irriteret eller provokeret, så lav en kort pause, så du kan skabe dig overblik over de argumenter og synspunkter, der er blevet fremført. Når mødet åbner igen, opridser du formålet med det dagsordens-punkt, I lige nu behandler, og listen af argumenter og synspunkter med henblik på at få flere frem.
   
Klik her for at få do's and don'ts, når du afbryder en mødedeltager
En mødedeltagere, der taler for meget, har ikke samme indflydelse på diskussionen, fordi andre til sidst mister respekt for ham.  
wst@bettermeetings.as
Der er rimeligt at forvente, at mødeleder håndterer den eller de personer, der dominerer diskussionen. 
_____
I næste uge skriver vi om dem, der kommer for sent til mødet eller ikke er ordentligt forberedt. 
Tilmeld dig nyhedsbrevet her
Desværre er det ofte mødeleder selv, der står for de lange enetaler. Er du en af dem, har du misforstået din rolle.  
Læs mere
Del
Del
Tweet
Vidersend
Copyright © 2017 BetterMeetings.as

DOKK1 Niveau 3
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Tilføj os til din adressebog

Opdatér dine præferencer
Afmeld dette nyhedsbrev

Send dette nyhedsbrev til en ven 

Email Marketing Powered by Mailchimp