Copy

Case. Sådan får du mest ud af dine mødereferater

Denne uges case handler om, den overraskende store effekt af at justere en smule på dagsorden. 

I denne uge fortsætter vi fortællingen om Instituttet, der besluttede sig for at gøre op med en hverdag, hvor ledelsen nærmest gik fra møde til møde. Fik du ikke læst sidste uges tip, er der link til det nedenfor.

Processen med at skrive referat var faktisk ret omfattende. En person sad under hele mødet med denne opgave, under og efter mødet blev referatet skrevet, efter mødet blev det sendt til godkendelse hos mødeleder og siden sendt til hele gruppen til kommentering. Herefter blev det lagt synligt internt eller sendt til konkrete andre interessenter end dem, der havde deltaget i mødet. 

Ledelsen besluttede at skippe den praksis helt og erstatte den af aftalepapirer og opgavelister. Referat blev aftalt under selve mødet, enten undervejs efter hvert dagsordenspunkt eller til allersidst. Der sad ikke længere en person med under hele mødet for at være referent. Alt dette gjort muligt af et krav om en bedre dagsorden til møderne.    

I denne case kan du læse om, hvordan de gjorde.

I de kommende uger vil vi beskrive, hvordan dette også fik stor betydning for formen på selve mødet og mødemateriale. Ja - og så blev smartphones, PCere og tablets til sidst fjernet helt fra møderne. Følg med i de kommende 'UGENS TIP'.   

Læs hele casen her
Læs sidste uges case her
Møder er det vigtigste enkeltstående ledelsesværktøj. Hvornår har I sidst givet jeres møder et serviceeftersyn?
 
BetterMeetings tre-timers workshop om mødeledelse og -deltagelse munder ud i konkrete aftaler om, hvordan I kan arbejde med vanebrud. Vi indgår i dialogen på baggrund af korte oplæg baseret på den nyeste teori og vores sammenlagt næsten 50 års erfaring som ledere og konsulenter. Til glæde for den enkelte, gruppen og organisationen.
Læs om workshop her
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S.
Kontakt Michael Bo Nielsen
Kontakt Wenche Strømsnes

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 


 

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp