Copy
Der er ingenting ved mødeledelse eller -deltagelse, der er kompliceret. Det er bare underprioriteret. 

Og det er paradoksalt, for møder er det ledelsesredskab, der har allerstørst påvirkning på en organisations handlekraft. Der skal så lidt til at løfte kvaliteten. Bedre møder giver færre møder.

Men det er måske netop, fordi metoden er så velkendt, at vi nogle gange kommer til at køre møderne med venstre hånd. På rutinen. På autopilot. Metoden er nemlig samtale, som vi jo også kender det fra det uformelle samvær. Møder er bare noget helt andet end uformelt samvær. Hver gang vi deltager i et møde på rutinen, spilder vi både egen og andres tid. 

I denne serie har vi påpeget en række gode redskaber, som du garanteret allerede gør brug af. Dette sidste tip handler om, hvad du kan gøre, for at gøre redskab til vane, så det bliver noget, du gør hver eneste gang, du skal til et møde. 
  1. Sig det højt. Alliér dig med en anden person. Det kan være din chef, en kollega eller en gruppe, du designer møder for. Når først du har sagt højt overfor en anden, hvordan du fremover vil drive og deltage i møder, så bliver det mere forpligtende og lettere at overholde. Fokusér på et enkelt redskab eller to. Når først det er blevet vane, sidder det fast, og du kan supplere med et nyt fokuspunkt.
        
  2. Brug din kalender aktivt. Sæt tid af til forberedelse og opfølgning på dine møder. Sørg for, at der er luft før og efter dine møder. Brug påmindelsesfunktioner til at holde dig på sporet. Hvis du lige nu har en "væg-til-væg-kalender" fyldt op med møder, så vil det tage noget tid. Men begynd med det første, du kan påvirke, og indarbejd rutinen ét møde ad gangen. 
      
  3. Lav et godt personligt opgavestyrings-system. Og følg det konsekvent. Der er tid til forstyrrelse og der er tid til fordybelse. Pointen med et opgavesystem er, at det er dig - ikke andre - der styrer, hvornår tiden er til hvad. Jo mere man arbejder med dette, jo mere realistisk bliver man. Og med den realisme kan du bedre forventningsafstemme med dine kolleger. Og sådan får I det gjort, som møderne katalyserer.   
Der er ingen grund til ikke at gå i gang nu. Beslut allerede i dag dit første skridt og aftal med dig selv - og din kalender - hvornår og hvordan du vil følge op. 
 
God arbejdslyst!

Se alle tip i denne serie...
Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2019 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp