Copy
MØDER DER NYTTER OG FLYTTER

Mødeleders greb under selve mødet

Tip 1
ud af 10

Uklarhed er den største mødesynder

En dygtig mødeleder har brugt meget tid på et møde allerede før, det begynder. Det har mødedeltagerne i de bedste grupper også. Alligevel er der typisk et asynkront ejerskab til mødet. Deltagerne har sandsynligvis været optaget af mange andre opgaver siden sidst, og de har ikke nødvendigvis den samme klare opfattelse af mødets vitale betydning. 

Derfor undervurderer de fleste mødeledere betydningen af at skabe klarhed. De antager simpelthen, at mødedeltagerne er lige opdaterede. Det er en klassisk fejl!

En af de alvorligste mødesynder er uklarhed! Uklart formål med at mødes, uklart hvem der forlader mødet med hvilke opgaver, uklart om de rette personer er til stede i mødet, uklare processer på selve mødet og uklar opsamling af møderesultater.

Mødeleder skal være opmærksom på dette under hele mødet og flere gang undervejs skabe klarhed. Det er langt mere vigtigt end at være tids- og ordstyrer.

Hun skal hæve sig over selve mødet og præcisere i sætninger som disse: "Årsagen til, at vi drøfter dette, er jo at .......". "Grunden til, at jeg forventer, at netop du har vigtigt input til dette, er at.......". "Så det, vi har besluttet nu, er at ...."  "Hvad har dette at gøre med det emne, vi har på dagsorden?" 

Tip 1 er derfor: Skab klarhed


 

Michael Bo Nielsen er selvstændig ledelseskonsulent. Han er affiliate i BetterMeetings. Kontakt ham på mbn@mbnielsen.dk.

Gå til hjemmeside her.
Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as


Gå til BetterMeetings her.

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Der findes ledere, der faktisk kan frigøre en hel arbejdsdag hver eneste uge, hvis mødekvaliteten blev løftet. Fordi møder af høj kvalitet giver energi, ejerskab og gode beslutninger, som kan handles på uden yderligere opfølgningsmøder og bilaterale afklaringer. Møder er lederens vigtigste teknologi.

Det handler således om at komme af med de mange møder, der holdes på rutinen eller reelt kun afholdes for at kompensere for, at et tidligere møde var for dårligt. Forskningen peger på, at det er mellem 25-50% af alle møder i en organisation. 

Der er tid og penge at hente på at løfte mødekvalitet.

Denne serie giver tips til greb mødeleder kan anvende under selve mødet.

Men mødekvalitet skabes faktisk især før mødet, i måden mødeleder designer på. Ugens tip op til sommerferien handlede om netop dette. Se det samlede materiale om forberedelse på linket nedenfor.  

Hent "Mødeleders syv skridt til et godt designet møde"

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp