Copy

Case. Kan man holde møder uden smartphones?

I denne gruppe blev det pludseligt helt naturligt.  

Godt nytår. Vi lægger året ud med at fortsætte, hvor vi slap. I fortællingen om de erfaringer flere grupper har gjort sig på et Institut, der havde besluttet sig for at ændre mødekultur. De ville gøre op med en hverdag, hvor ledelsen nærmest gik fra møde til møde. Fik du ikke læst de seneste ugers tip, er der link til dem nedenfor.

Det mest banebrydende nye var, at alle mødeledere gjorde sig mere umage med at lave dagsorden. Det betød, at det blev mere klart, hvad der skulle konkluderes på. Folk var bedre forberedte og derfor var samtalen på mødet mere åbenhjertig og undersøgende. Konklusionerne var skarpere, og derfor kunne referaterne erstattes af knivskarpe aftalepapirer og personlige opgavelister.

Men da en mødedeltager foreslog at supplere alt dette med at droppe smartphones i møderne, blev der uro. "Jeg bruger min telefon til at tage noter," argumenterede en. "Jeg har alt mødemateriale digitalt," svarede en anden. "Det er på niveau med en notesblok - bare i moderne format. Ville du forbyde en notesblok?" argumenterede en tredje.

Men man nåede alligevel frem til at prøve, og i denne gruppe er man i dag enige om, at telefonen, IPad'en og PC'en aldrig mere kommer med til møderne.
   
I denne case kan du læse om, hvordan de gjorde.

I næste uge vil vi beskrive, hvordan dette også fik stor betydning for formen på selve mødet og mødemateriale. Følg med i 'UGENS TIP'.   

Læs hele casen her
Case. At ændre mødekultur kræver mod til at fastholde enkle principper

”Det er så banalt, at det næsten er pinligt” Sådan sagde viceinstitutleder for forskning, da ledergruppen samlede op på erfaringerne fra de seneste ugers fokus på møder. Den store beslutning og det banebrydende nye var, at give mere opmærksomhed på at designe gode dagsordener. Læs mere
Case. Med en gennemarbejdet dagsorden bliver det meget lettere at lave referat

En af de meget positive effekter af at lave bedre dagsorden var, at det blev meget klart, hvad der skulle konkluderes på. Den bedre forberedelse gjorde, at samtalen på mødet var mere åbenhjertig og undersøgende og konklusionerne skarpere. Læs mere
Serien om vanebrud i møder er skrevet af Michael Bo Nielsen, selvstændig ledelsesrådgiver og affiliate hos BetterMeetings og Wenche Strømsnes, stifter og leder af BetterMeetings A/S

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver uge sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 


 

We're Social. Find os her

LinkedIn
Facebook
Hjemmeside
Email
Copyright © 2020 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp