Copy

Punkter på dagsorden. Der er en rigtig rækkefølge

En dagsorden til et møde opstår på baggrund af en liste over emner, der skal behandles. Der kan være faste punkter, punkter fra tidligere møder og punkter opstået af den aktuelle situation. Det er fint bare at "tømme hovedet" og skrive alt ned. 

Sæt tema:
Uanset om det er et enkeltstående møde eller en del af en fast møderække, så vil der være noget, der står frem som et hovedformål med netop dette møde. Det er en sund øvelse at formulere dette som temaet for mødet. Et sådant tema skal være specifikt, dvs. ikke 'månedsmøde', 'ledermøde' eller 'torsdagsmøde', men derimod eksempelvis 'arbejdspladsvurdering', 'mediehåndtering' eller 'sommerfest'.   

Sorter efter betydning for tema:
Fordelen ved at formulere et tema er, at det gør det muligt at sætte dagsordenspunkterne i rigtig rækkefølge. De skal nemlig sorteres efter deres betydning for temaet, med det vigtigste først. 

Vi ser ofte dagsordener hos vores kunder, hvor man vælger de faste punkter og de lette først. Logikken er at få dem overstået, så der kun er ét stort punkt tilbage, man kan koncentrere sig om resten af mødet.

Men det påvirker energien i rummet, hvordan man kommer i gang. Man ser det på kvaliteten af den samtale, der foregår. En samtale, hvor alle byder ind, giver bedre kvalificering af det, der skal tales om. Det giver større ejerskab. Det er netop ejerskab, der sikrer, at de ting, der foregår på mødet, også kommer til at fungere i hverdagen efterfølgende. Faktisk viser undersøgelser, at beslutninger taget under konflikt og farverige drøftelser har større sandsynlighed for at blive til virkelighed, også blandt de deltagere, der ikke fik det, de argumenterede for. Det skyldes at "konflikten" eller dramaet vækker vores opmærksomhed.    
   
Grupper, der bliver gode til at vende deres dagsorden, og sætte de vigtigste, vanskeligste og mest konfliktfyldte punkter først, oplever, at resten af dagsorden gennemgås med meget højere energi og ejerskab. 

Om denne serie

Der spildes meget tid i møder. Hvis det skal løses, er der kun én vej. Den er til gengæld veldokumenteret og lige til at gå til. Det handler om at øge kvaliteten af mødet.

Høj mødekvalitet skaber færre møder, fordi mere rundes af på selve mødet. Mødekvalitet skabes før mødet. Ved at alle deltagere forbereder sig. Mødeleder har en opgave i at gøre det let at forberede sig.

Fem ud af fem ledere ved det. To ud af fem gør det. Fordi vi alt for ofte undervurderer mødets betydning, og driver det på rutinen. 

Denne serie af ti ugentlige tips til bedre mødeledelse har fokus på at afdække, hvordan vi får vendt viden til handling. Så alle ledere i din organisation faktisk gør det, de allerede ved, de bør gøre.

Uge 21. Lav altid en dagsorden
Uge 22. sorter punkterne efter vigtighed

 

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

 

Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as

Gå til BetterMeetings her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp