Copy

Møder. Det oversete ledelsesredskab

Møder er en afgørende arena for ledelse. Det ved enhver leder. Både international og dansk forskning viser, at fem ud fem ledere ved, hvordan de skaber god mødekvalitet. Alligevel er det kun to ud af fem ledere, der faktisk gør det.  

De næste ti ugentlige tips til bedre mødeledelse har fokus på at afdække, hvordan vi får vendt viden til handling. Så alle ledere i din organisation faktisk gør det, de allerede ved, de bør gøre.

Hvorfor driver mange møder på rutinen?

Et møde betjener sig af samme medie som et uformelt samvær - nemlig samtale. Derfor kommer vi ofte fejlagtigt til at agere, som vi gør under uformelt samvær. Et møde er bare noget helt andet. 
 


Sådan sagde min gode samarbejdspartner Mette Walsted Vestergaard forleden, da vi drøftede dette over en kop kaffe. Kloge ord. 

Mød hende her.

 

Der spildes meget tid i møder. Hvis det skal løses, er der kun én vej. Den er tilgengæld veldokumenteret og lige til at gå til. Det handler om at øge kvaliteten af mødet.

Fem ud af fem ledere ved det. To ud af fem gør det. Derfor lægger vi ud med det mest basale møderåd, der findes: 

1. Lav altid en dagsorden

Høj mødekvalitet skaber færre møder, fordi mere rundes af på selve mødet. Mødekvalitet skabes før mødet. Ved at alle deltagere forbereder sig. Mødeleder har en opgave i at gøre det let at forberede sig.

Derfor skal der altid være en dagsorden til et møde. Og der findes god og dårlig mængde punkter. God og dårlig rækkefølge af punkterne. God og dårlig anvendelse af referat fra seneste møde. Alt det uddyber vi over de kommende ti uger. 

Få et tip om ugen

Selv en meget erfaren leder må ind i mellem skifte stil i sine møder for at opnå bemærkelsesværdige resultater. Hver søndag sender vi et nyt tip. Tilmeld dig her.
 

 

Wenche Strømsnes er stifter og leder af BetterMeetings. Kontakt hende på wst@bettermeetings.as

Gå til BetterMeetings her.

Viden om mødeledelse

Vi har samlet veldokumenteret viden om mødeledelse igennem flere år. Gå til vores artikelarkiv og søg den inspiration, du mangler. 

We're Social. Find os her

Copyright © 2018 BetterMeetings

opdater dine præferencer
afmeld nyhedsbrev
privatlivspolitik

Email Marketing Powered by Mailchimp