Copy
Bericht niet goed leesbaar? Klik hier
Beste vrienden,

Vijf jaar geleden reisden we voor het eerst af naar Ghana. Doel: het verbeteren van de afschuwelijke omstandigheden in de slachthuizen daar.

Door Covid konden we de afgelopen twee jaar niet gaan. Onze Ghanese collega’s van WACPAW (West Africa Center for the Protection of Animal Welfare) werkten in die tijd gewoon door. Wij stuurden verdovingsmateriaal en steunden hen waar we konden.

Onlangs bezocht Sorf van WACPAW een aantal varkensslachthuizen. Hij deelde verdovingspistolen uit en gaf dierenwelzijnstrainingen.
 

Hel op aarde

In Ghana worden varkens niet verdoofd voor ze geslacht worden. Nee, de dieren worden met knuppels geslagen tot ze door pijn en verwondingen niet meer bewegen. Daarna wordt hun keel doorgesneden. Vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Ghanese slachthuizen zijn de hel op aarde voor de arme dieren die er geslacht worden.
Dit varken is een minuut lang met knuppels geslagen, maar probeert nog steeds op te staan en te vluchten.
Er moet een einde komen aan deze nachtmerrie. Daarom proberen wij slachthuizen te bewegen om de dieren eerst te verdoven voor ze worden geslacht.

In totaal hebben wij nu zeven varkensslachterijen in Ghana voorzien van verdovingspistolen. In deze slachterijen worden varkens niet meer bewusteloos geknuppeld. De medewerkers hebben geleerd hoe ze humaner met de dieren kunnen omgaan.
Sorf (links) van WACPAW legt uit hoe een verdovingspistool werkt – bij correct gebruik valt het varken om en is het direct bewusteloos.
> Bekijk een video over de situatie vóór en na introductie van verdoving
(heftige beelden)
Ik besef dat het moeilijk is om de beelden te zien en erover te lezen. Maar: verdovingspistolen zijn een stuk diervriendelijker dan de knuppels die normaal gesproken worden gebruikt. Dat is een enorme verbetering voor de dieren!

We gaan door met onze inspanningen, samen met WACPAW. Steeds meer slachterijen in Ghana vragen onze hulp. Zo kunnen we steeds meer dieren een gruwelijke dood besparen.

We werden zelfs gebeld door een Amerikaan die via Google over ons werk in Ghana las. Zijn zwager heeft een varkenshouderij in de buurt van de hoofdstad Accra, waar wekelijks meerdere varkens geslacht worden. Hij wilde onze hulp om de situatie daar te verbeteren.
 

Terug naar Ghana

Over twee weken vertrekken we zelf weer naar Ghana om daar slachthuizen te inspecteren, verdovingsmateriaal uit te delen en trainingen te geven.

Overal zijn goede mensen, ook in Ghana. Het is belangrijk om met hen te blijven samenwerken en door te gaan met de trainingen. Zo verbeteren we het welzijn van dieren over de hele wereld.

Dank jullie wel voor jullie geweldige steun bij dit moeilijke werk!

Als we over een paar weken terug zijn uit Ghana dan laat ik weer van me horen.
Lesley Moffat
directeur Eyes on Animals
Steun ons werk >
Facebook
Twitter
Website
Email
IBAN: NL73 TRIO 0212 3642 19
Copyright © 2022 Eyes on Animals, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.