Copy
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik hier
Beste vrienden,

Deze editie van de nieuwsbrief is nogal speciaal voor mij, als Canadees; hij gaat over positieve ontwikkelingen die een link hebben met Canada.

Maar eerst heb ik een speciale boodschap voor jullie, vanuit de auto!

We voeren op dit moment onaangekondigde inspecties van veetransporten uit. Veel dieren worden in deze tijd vervoerd en geslacht.
Ons internationale team spreekt jullie toe in het Engels, Nederlands en Pools.
Nu over naar de Canadese verhalen.
 

Beter kippenvangen – ook in Canada

Dit jaar legden we contact met dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection in Toronto. Zij willen de manier waarop leghennen worden gevangen en geladen ook in Canada verbeteren.
 
De eerste stappen zijn gezet! Deze maand organiseerden we een groot online seminar over de kipvriendelijkere rechtop-vangmethode voor de Canadese industrie.
 
Meer dan 60 spelers uit de Canadese pluimvee-industrie waren aanwezig. Van grote slachthuizen tot grote eierbedrijven en zelfs nationale supermarkten en Canadese overheidsinspecteurs!
 
Twee Nederlandse legkippenhouders die zijn overgestapt op de nieuwe methode vertelden hun Canadese collega’s hoe blij ze zijn met de nieuwe methode. Geweldig om ze te horen spreken over onze samenwerking en de welzijnsvoordelen voor kippen.

Ons kalfjesproject op Canadese tv

Enkele maanden kwam het Frans-Canadese tv-programma "La Semaine Verte" naar Nederland om ons kalf-bij-de-koe-project te filmen. Met dit project willen we de zuivelindustrie van binnenuit veranderen, door een keurmerk voor zuivel te ontwikkelen waarbij het kalf minstens drie maanden bij de koe in de kudde blijft.

Hieronder de uitzending:

Fijne feestdagen!

We leven in een tijd van chaos. Maar misschien ook in een tijd van hoop. Hoop dat deze crisis zal leiden tot een nieuwe en betere wereld. Een wereld waarin onze verhouding met dieren en de natuur opnieuw wordt bepaald, zodat de (voedsel-)keuzes die we maken minder leed veroorzaken.

Ondanks alles willen we jullie allemaal toch graag hele fijne feestdagen toewensten. Ontzettend bedankt voor de geweldige steun die jullie ons het afgelopen jaar gaven!
Lesley Moffat
directeur Eyes on Animals
Doneer voor de dieren >
Facebook
Twitter
Website
Email
IBAN: NL73 TRIO 0212 3642 19
Copyright © 2021 Eyes on Animals, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.