Copy
Display problems? / Weergaveproblemen? View in browser / Bekijk in browser.
Beste donateurs en vrienden,

Het coronavirus heeft op dit moment een enorme impact. Wij leven mee met de mensen die door het virus zijn getroffen en wensen iedereen veel sterkte. Zelf hebben we inspecties en een internationale conferentie die we samen organiseerden met het ministerie van LNV moeten uitstellen. Wij gebruiken deze tijd om kantoorwerk te doen en te volgen welk effect het virus en de maatregelen hebben op de dieren in de vee-industrie.

Dan berichten we jullie nu graag over ons werk voor de kippen. De legkippenindustrie geeft Eyes on Animals steeds vaker de bijnaam "kippenpolitie” En dat is goed nieuws!
Een paar jaar geleden onthulden we hoe leghennen op brute wijze gevangen en ingeladen worden aan het einde van hun "legcarrière". Schokkende beelden die ons motiveerden om op zoek te gaan naar humanere vangmethoden en deze te introduceren bij kippenbedrijven.
We zijn aan de slag gegaan; we introduceerden een nieuwe vangmethode waarbij kippen rechtop worden gehouden in plaats van bij één poot vastgegrepen. Zo ervaren de dieren veel minder pijn en stress. We hebben de methode onderwezen aan verschillende kippenvangploegen. Daarnaast hebben we twee grote Nederlandse eierproducenten, Rondeel en Kipster, overtuigd om de overstap te maken. Op dit moment is Demeter, het label van biodynamische producten, ook geïnteresseerd in de nieuwe methode. En een grote Britse eierproducent heeft laten weten belangstelling te hebben!

Wat begon als een radicaal nieuw idee wordt nu werkelijkheid voor meer en meer kippen, nationaal en binnenkort ook internationaal. Hieronder enkele van onze inspanningen voor de kippen van de afgelopen tijd.

16 januari 2020 - Kippenvangtraining in Barneveld

Onder ons toezicht werden de leghennen van een Rondeel-boerderij gevangen door kippenvangers die door ons zijn opgeleid. Zo werden 25.000 dieren op de meer humane manier gevangen en geladen. De leghennen werden rechtop vastgehouden met maximaal twee dieren per vanger. Veel beter dan de 'normale' vangmethode, waarbij kippenvangers vier tot vijf kippen tegelijk aan één poot vasthouden.

22-24 Januari 2020 - Hoop op verbeteringen in Groot-Brittannië

Een paar maanden geleden schreven we een grote Britse supermarkt aan over onze diervriendelijker vangmethode. Ze berichtten ons terug dat ze samen met hun leverancier van eieren toevallig net aan het bekijken waren hoe het kippenvangen kon worden verbeterd. Wat een perfecte timing! We zijn eind januari langs geweest en hebben verschillende trainingen gegeven.
Niet alleen maakt deze Britse supermarkt nu plannen om geheel over te stappen op de nieuwe vangmethode, ze willen op ons advies ook een diervriendelijker ontwerp ontwikkelen voor de kratten waarin de leghennen worden geladen. Verder mogen we nog een keer terugkomen om een ander kippenvangbedrijf dat voor hen werkt te trainen.

2 februari 2020 - Kippenvangtraining

Steeds meer Demeter-boeren zijn geïnteresseerd in onze nieuwe vangmethode. Dat terwijl dit biodynamische keurmerk deze vangmethode nog niet verplicht stelt. Op 2 februari hebben we de kippenvangers van Demeter-boerderij “Boerveenshof” in de buurt van Groningen lesgegeven en daarna het vangen in praktijk gebracht.
De boer was zo positief verrast over hoeveel zachtaardiger de manier van vangen was, en ook sneller dan gedacht, dat hij besloot om voortaan altijd op deze manier te werken. Een collega-boer die ook aanwezig was sloot zich bij deze beslissing aan. Er zijn nu dus twee Demeter-boeren die voortaan al hun kippen op een veel diervriendelijker manier zullen vangen!
Wellicht komt er ooit een dag waarop mensen uit ethische en milieu-overwegingen stoppen met het eten van eieren en andere dierlijke producten. Tot die dag blijven wij ons inzetten voor de dieren in de vee-industrie. Dit doen we door praktische verbeteringen door te voeren in de manier waarop er met de dieren wordt omgegaan.

Dankzij jullie grote steun kunnen we ons werk voor de dieren blijven doen.
Help de dieren
Dank jullie wel!
Lesley Moffat
directeur Eyes on Animals


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eyes on Animals · Postbus 59504 · Amsterdam, NH 1040 LA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp