Copy
Nieuwsmail: 8 april 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
8 april 2021

nieuwsmail - 8 april 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Onze eigen bibliotheek
  • Cito Eindtoets en Entreetoets unit 3
  • Strijkkraalplankje
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Verjaardagen
  • Extern nieuws
Onze eigen bibliotheek
Deze week is onze eigen bibliotheek geopend. Kinderen kunnen in deze bibliotheek boeken pakken om op school te lezen. We zijn er trots op dat we een eigentijdse boekencollectie in eigen beheer hebben. Als kinderen thuis een boek willen lezen kunnen zij altijd terecht bij de bibliotheek in Oirschot. Daar is een grote boekencollectie te vinden. Ook kunnen kinderen allerlei soorten boeken lenen uit onze zwerfboekenkast, deze  boeken zijn te herkennen aan een Fonkelingsticker op de kaft. Als het boek gelezen is mag het weer terug in de zwerfboekenkast, zodat een ander kind het mee naar huis kan nemen.
Cito Eindtoets en Entreetoets Unit 3

Dinsdag 20 april start groep 7 met de Entreetoets; deze duurt 3 dagdelen. Elke dag wordt er in de ochtend een aantal gemaakt. Groep 7 maakt dit op 20, 21
en 22 april. De Cito Eindtoets van groep 8 vindt plaats op dinsdag 20 april en woensdag 21 april.
We willen ouders vragen om rekening te houden met het plannen van een bezoek aan de tandarts, orthodontist en dergelijke. Het is fijn als de kinderen goed uitgerust naar school komen. Wij wensen hen veel succes!

 
Strijkkraalplankjes
In groep 4 zijn we op zoek naar strijkkraalplankjes voor een knutselopdracht. Dit mogen ronden, vierkanten, bloementjes, etc. zijn. Heb je deze thuis liggen en mogen we deze twee weken lenen, dan zou dit erg fijn zijn. Graag de naam van uw kind erop noteren, zodat wij de strijkkraalplankjes weer aan de juiste kinderen kunnen teruggeven. Alvast bedankt!
 

Wat is er nieuw op de website?


Fonkeling in de brochure 'conceptscholen-elkaar stimuleren tot leren' van de PO-raad
Kleuters op bezoek bij Lekker'nei
Paasontbijt
Peuters naar de markt
Sneeuwpret
11 april                Chris         unit 1
13 april                Joop         unit 3
15 april                Saar         unit 1


26 april                 Studiedag; leerlingen vrij
27 april                 Koningsdag; vrije dag
1 t/m 16 mei         Meivakantie

* Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website.  KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de groene button klikt, krijgt u het bericht te zien. 

Is rappen echt iets voor jou? Of lees je graag een spannend en stoer boek? Meld je dan aan voor deze coole voorleesactiviteit op dinsdag 13 april om 19.00 uur!

Paul Nijhof uit Maarheeze leest voor uit het boek 'Rapper in Nood'. Nl... hij zal niet alleen maar voorlezen! Paul kan zelf goed rappen en wil ons ook een stukje laten horen. Daarnaast geeft hij les over hoe je zelf een rap maakt. Als je het leuk vindt, kun je zelf een rap maken en naar de schrijver toezenden. Degene met de coolste inzending wint een gesigneerd boek!

'Rapper in nood' is een spannend verhaal over identiteit en doorzetters, over de passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar nog meer over de allesoverwinnende kracht van vriendschap.

Meer informatie vind je via deze link: https://kempen.op-shop.nl/ingang/onlineprogramma/3634/online-voorlezen-met-paul-nijhof-rapper-in-nood/13-04-2021

speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp