Copy
Nieuwsmail 7 oktober 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 7 oktober 2021

Nieuwsmail 7 oktober 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • MR-vergadering
  • Kinderboekenweek
  • Levensbeschouwing Thema Kracht
  • IVN wandeling groep 7
  • Communie
  • Go with YOUR flow
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
MR-vergadering
Aanstaande donderdagavond 7 oktober is er een MR-vergadering. Deze zal online plaatsvinden. De vergadering start om 19:30 uur via Teams. Iedereen is van harte welkom om deze vergadering als toehoorder bij te wonen. Onderwerpen die deze avond o.a. op het programma staan zijn; ouders in de school, inzet NPO-gelden, verslag MR-scholing en MR-afspraken begin nieuw schooljaar. Wil je de vergadering online bijwonen stuur dan een mail naar fon.mr@skobos.nl 
Kinderboekenweek
Gisteren hebben we met de ludieke dag ook een start gemaakt met de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is "Worden wat je wil". Iedere unit heeft een aantal boeken gekregen die passen binnen dit thema en de komende weken gaan we veel activiteiten doen die alles te maken hebben met lezen en leesbevordering. Ons boekenhoekje staat vol met boeken die hierbij passen, de school is versierd en de kinderen kunnen op zoek naar weetjes die alles met lezen te maken hebben. 
Levensbeschouwing Thema Kracht
Kracht is een energieke, creatieve levensbron. Je kunt je sterk voelen, in balans, met jezelf en de wereld om je heen. In oosterse levensbeschouwingen is er vaak veel aandacht voor het ontwikkelen van je eigen kracht. Maar kracht kan ook iets zijn waartegen je je moet beschermen. De natuur kan zo krachtig zijn dat er niet veel overblijft van ons idee dat we de wereld beheersen.
Deze onderwerpen komen deze schoolweken in alle groepen aan bod tijdens levensbeschouwing.
IVN wandeling groep 7
Ook dit najaar biedt de Scholenwerkgroep van de I.V.N.-afdeling Oirschot de leerlingen van groep 7 de kans op een stuk natuurbeleving aan, in de mooie natuur van Oirschot. Een prima gelegenheid voor een leerzame buitenles. Zij organiseren een wandeling door het herfstbos rondom de  H. Eik, onder begeleiding van vier I.V.N.-gidsen en een informatieboekje. De 4 thema's die behandeld worden zijn: paddenstoelen, vruchten en zaden, bosbodem en bodemdiertjes en bomen. De wandeling zal plaats vinden op dinsdagochtend 12 oktober. We gaan deze ochtend op de fiets naar de H. Eik, dus kinderen van groep 7 zorgen dat ze op de fiets naar school komen. Denk ook aan warme kleding (evt. regenkleding) en wandelschoenen/laarzen. De begeleiding voor deze ochtend is geregeld.
Communie
Aanstaande zondag 10 oktober vieren enkele kinderen uit groep 5 de communie. We wensen hen een hele fijne dag. Als de communicanten willen mogen ze maandag uitslapen en om 10 uur op school beginnen. 
Go with YOUR-flow groep 7 en 8
De leerlingen van groep 7 en 8 hebben deze week een brief mee naar huis gekregen met daarin een oproep voor deelname aan de onderzoekswerkplaats ‘Go with YOUR-flow’. De 1-op-1-sessies vinden de komende maanden plaats op school, onder schooltijd.
De startdatum prikken we in overleg met leerkracht, leerling en ouders.
Heeft je kind interesse in deelname aan het onderzoekstraject én gun jij als ouder je kind ook een volledige scan van zijn of haar emotionele en cognitieve kenmerken?
Schrijf je dan vóór 20 oktober in via defonkeling@skobos.nl
Wees er snel bij: er is plaats voor maximaal 5 leerlingen!
Informatie: Go with YOUR flow

Wat is er nieuw op de website?

SKOBOS inspiratiedag
Dag van de leraar
Ludieke dag
Razende reporter van de ludieke dag (filmpje)


7 oktober                    MR vergadering
8 oktober                    Schoolfotograaf
10 oktober                  Communie
12 oktober                  IVN-wandeling groep 7
25 t/m 29 oktober       Herfstvakantie
11 november               Afscheid meneer Rien 
17 november              Studiedag; kinderen vrij

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
* Bij alle activiteiten houden we rekening met de dan geldende maatregelen.
 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp