Copy
Nieuwsmail 11 november 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 11 november 2021

Nieuwsmail 11 november 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Corona-besmettingen en maatregelen
  • Studiedag 17 november
  • Schoolfruit
  • Peuternieuws
  • Sinterklaasfeest Remon en Toon
  • Materialen gezocht
  • Meneer Rien bedankt!
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Corona-besmettingen en maatregelen
Helaas lopen de besmettingen op en worden de maatregelen in Nederland weer strenger. Tot dusver hebben deze landelijke maatregelen geen gevolgen voor het onderwijs. We merken dat we ook op de Fonkeling steeds vaker te maken krijgen met kinderen, medewerkers of gezinsleden die het corona-virus bij zich dragen. We zijn erg blij met het goede contact wat we, de afgelopen weken dagelijks, hebben met de GGD-onderwijslijn. Zij denken met ons mee en voorzien ons van advies. Op eigen initiatief hebben we er voor gekozen om bij een besmetting, in overleg met de ouders, de overige ouders van de unit in te lichten. Niet om onrust te veroorzaken, juist om extra alert te zijn op de gezondheid van jullie kind(eren) en (eventueel kwetsbare) naasten.
Uiteraard doen wij ons best om de kans op besmetting te verkleinen, zonder dat ons onderwijs daar onder lijdt. Denk aan het extra wassen van handen, het goed ventileren van ruimtes en beperken van nauwe contacten. We houden daarbij de landelijke RIVM-maatregelen goed in de gaten en laten ons adviseren door de GGD-onderwijslijn. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met Clasien en/of Janneke.
Studiedag 17 november
Volgende week woensdag staat er weer een studiedag gepland voor het team van de Fonkeling. De kinderen zijn deze dag vrij. We gaan met elkaar aan de slag met verschillende aspecten uit het jaarplan. Zo starten we met het vastleggen van afspraken over de effectieve instructie in kwaliteitskaarten, ook bespreken we welk leerkracht-handelen hierbij hoort. We geloven erin dat de doorgaande lijn duidelijkheid geeft voor kinderen en leerkrachten, waardoor het onderwijs verbetert. Verschillende coördinatoren praten ons deze dag bij over de lopende zaken. Zo gaat juf Joy ons meenemen in de ontwikkelingen rondom technologie, juf Lisa duikt met ons in het PR-plan en met juf Ilse maken we een verbeterslag in thematisch werken en het portfolio. Ook juf Evi komt aan het woord. Zij volgt de opleiding Passend Meesterschap en deelt haar kennis met ons. Het belooft een interessante dag te worden. 
Schoolfruit

Van 15 november 2021 tot en met 22 april 2022 krijgen de kinderen drie porties groente en fruit per week. Wij doen namelijk mee aan het EU-schoolfruit! programma. 
De drie vaste groente- en fruitdagen worden dinsdag, woensdag en donderdag. Op die dagen hoeven de kinderen zelf geen groente of fruit mee te nemen voor de 10 uur pauze.
Wij krijgen verschillende groente- en fruitsoorten die soms gesneden moeten worden. Daarom zijn wij op zoek naar ouders die het willen snijden en verdelen. Ben je enkele keren op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend tussen 8.30 en +/- 9.15 beschikbaar om het fruit op school te snijden? Meld je dan aan door een email te sturen naar evivandelouw@skobos.nl met daarin je telefoonnummer. Je wordt dan toegevoegd aan de Whatsappgroep"schoolfruit" waarin per week wordt gekeken naar óf het nodig is om de groente- en fruitsoorten te snijden en hoeveel ouders wij nodig hebben. 
Elke week zal de levering die wij de week daarna krijgen in de nieuwsbrief staan. Op die manier kan je rekening houden met allergieën. Wij hopen met behulp van het EU-schoolfruit! programma kinderen te stimuleren om nieuwe groente- en fruitsoorten te proeven. Echter kan het voorkomen dat kinderen iets niet lekker vinden dan kun je daar rekening mee houden en je kind voor die dag eigen fruit mee naar school geven. Fruit voor komende week:
Dinsdag: Galia meloen 
Woensdag: Appels
Donderdag: Waspenen
Voor meer informatie over het EU-schoolfruit- en groenteprogramma ga je naar www.euschoolfruit.nl Wij ontvangen de levering van leverancier Drogenbroek’s Fruit BV.

Peuternieuws
Komend weekend komt de Sint aan in Spoordonk en dat betekent dat we bij de peuters en in unit 1 volop gaan spelen en werken binnen dit thema. De peuters gaan een keer op bezoek bij de kleuters om als echte pieten te gymmen en door schoorstenen te klimmen. Ook komt er een opa Sinterklaasliedjes spelen op de gitaar. Wat leuk om dan samen te zingen!
De peuters mogen vanaf volgende week een oude schoen of gymschoen meenemen, voorzien van naam. Aan het einde van het thema gaat deze weer mee naar huis. Op vrijdag 3 december vieren we samen het Sinterklaasfeest op school.
Daarnaast gaan er weer twee peuters ons verlaten en starten bij de kleuters, ze zijn er helemaal klaar voor. We wensen hen heel veel plezier!
Sinterklaasfeest Remon & Toon
Remon &Toon geven dit jaar op vrijdag 19 november weer een Sinterklaas Zing- en Dansfeest voor de leerlingen van de Oirschotse basisscholen. Ook de kinderen (groep 1 t/m 5) van de Fonkeling gaan naar dit zing- en Dansfeest. Het concept is simpel, maar ontzettend leuk: 45 minuten per school entertainment en live Sinterklaasmuziek van Remon &Toon.
Materialen gezocht
Voor een aantal knutselactiviteiten in unit 1 en 2 zijn we nog opzoek naar verschillende materialen. We willen daarom vragen of de kinderen thuis wc rollen, keukenrollen en kartonnen doosjes kunnen verzamelen. We zien ze graag op school verschijnen, bedankt!
Meneer Rien bedankt en geniet van je pensioen!

Wat is er nieuw op de website?

Mediamasters unit 3
Brabants VerkeersveiligheidsLabel
Wist je dat.... dansen
Afscheid meneer Rien
Foto-impressie afscheid meneer Rien


17 november              Studiedag; kinderen vrij
19 november              Uitstapje Moskee unit 3
21 oktober:                 Afname NSCCT groep 4
23 november              MR-vergadering om 19.30 uur
23 november              Afname ADIT groep 7
3 december               Sinterklaas op school
6 december               Studiedag; kinderen vrij
22 december             Kerstmusical groep 6 voor ouders (avond)
24 december             Kinderen middag vrij, vanaf 12.15 uur school uit
25 december t/m
9 januari                     Kerstvakantie

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, mr-vergaderingen, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
* Bij alle activiteiten houden we rekening met de dan geldende maatregelen
De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
 

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
Het mooiste feest van Oirschot!

Intocht Sinterklaas Oirschot
Natuurlijk hebben we het dan over de intocht van Sinterklaas, dit jaar op zaterdag 13 november. Voor het tijdstip en programma verwijst de organisatie naar de volgende website:
https://sinterklaasoirschot.nl/
Hou deze site dus goed in de gaten voor de meest actuele informatie!
 
Theatervoorstellingen in de Enck
De kaartverkoop is in volle gang en gaat snel. Mocht je nog kaartjes willen kopen, kijk dan snel op onze site. Het beloofd een mooie voorstelling te worden!
https://sinterklaastheateroirschot.nl/
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp