Copy
Nieuwsmail 25 november 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 25 november 2021

Nieuwsmail 25 november 2021

Hier de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Aanscherpen corona-maatregelen
  • Beslisboom
  • Schoolfruit
  • Vervanging unit 1
  • Even voorstellen
  • Oh hebben jullie het al gehoord?
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Aanscherpen corona-maatregelen
De afgelopen weken hebben we te maken gehad met een aantal corona-besmettingen op onze school. We willen ouders bedanken voor de manier waarop zij met ons en met andere ouders communiceren. Er wordt snel geschakeld, ouders zijn alert en houden kinderen thuis of laten hen testen. Het thuisonderwijs wordt snel opgestart als het mogelijk is. We doen het écht samen. Dankjulliewel daarvoor!

Morgen staat er weer een persconferentie gepland, in het onderwijs en dus ook op de Fonkeling zijn deze week al per direct nieuwe maatregelen ingegaan. De algemene maatregelen zijn te vinden in het herziene protocol (24 november). Op de Fonkeling heeft dat de volgende aanvullende maatregelen, opgesteld in samenspraak met het team en de MR, tot gevolg:

Voor de kinderen van de Fonkeling:
- We stoppen voorlopig met het unit-overstijgend werken. Er blijft wel in de unit, groepsoverstijgend, gewerkt worden.
- Kinderen die in een andere unit rekenen, volgen de instructie in de eigen groep met een koptelefoon.
Medewerkers van de Fonkeling:
- Pauze en overleg op 1 ½ meter afstand.
- Studiedagen worden online georganiseerd.
- Renee Van Poppel (inzet vanuit NPO-gelden) werkt minimaal per dagdeel in een unit.
- Advies is om 2x per week een zelftest te doen.
Ouders:
- Ouders komen niet in de school.
- Gesprekken met ouders vinden, in principe, online plaats,
- Fruitouders komen met mondkapje de school in via de kleuteringang, blijven in de koffiekamer en ventileren na afloop. Martien brengt de fruitbakken rond. 
Externen:
- Externen die komen om onderwijs (coachen, gastlessen, ambulante begeleiding) te geven aan de kinderen mogen blijven komen met inachtneming van de regels (1,5 meter afstand en mondkapje).
- Inspiratiebezoeken door andere scholen aan onze school gaan niet door.
- Stagiaires blijven komen.
Uitstapjes:
- Gaan voorlopig niet door, tenzij er tijdens het uitstapje geen contact is met anderen (bv. wandeling met de unit)
- Sinterklaasviering: we bekijken de mogelijkheden n.a.v. de persconferentie en nemen z.s.m. een beslissing.
- Kerstmusical: we houden er alvast rekening mee dat deze in een andere vorm door kan gaan, we nemen hierover later een besluit.

Mochten er vragen zijn over deze maatregelen dan neem gerust contact met ons op via defonkeling@skobos.nl of 0499550324. Voor dringende zaken mag je ook bellen naar Janneke (0628930483) of Clasien (0644147747).
Beslisboom
We merken dat ouders soms twijfelen of hun kind(eren) wel of niet naar school mag. Wij volgen de beslisboom, zoals deze landelijk vastgesteld is door Boink en AJN jeugdartsen.
Mochten er na het volgen van de beslisboom nog twijfels zijn, dan mogen jullie altijd contact met ons opnemen.
Schoolfruit
Het schoolfruit voor volgende week is:
Dinsdag: 1 appel per leerling.
Woensdag: 1 sinaasappel per 2 leerlingen.
Donderdag: 1 stukje rettich.
Vervanging unit 1
Afgelopen weken heeft er een vacature voor unit 1 open gestaan voor het verlof van juf Lisa. Overduidelijk is dat we met een groot lerarentekort te maken hebben, er kwamen nauwelijks reacties. We zijn dan ook ontzettend blij dat we voor een (gedeelte) van deze vacature een invulling hebben weten te vinden. Juf Lieneke zal twee dagen in unit 1 komen werken samen met juf Evi en juf Marijke. Juf Lieneke brengt een hoop ervaring met zich mee, in deze nieuwsmail stelt ze zich zelf aan jullie voor. Wij heten haar in iede geval van harte welkom in ons team!

Tot de kerstvakantie houden we de huidige situatie in stand en komt juf Lieneke extra, zij wordt zo wegwijs gemaakt in onze school. Na de kerstvakantie neemt zij twee dagen (maandag en woensdag) over, juf Renee blijft de dinsdag opvangen.  
Vervanging unit 1
Afgelopen weken heeft er een vacature voor unit 1 open gestaan voor het verlof van juf Lisa. Overduidelijk is dat we met een groot lerarentekort te maken hebben. We zijn dan ook ontzettend blij dat we voor een (gedeelte) van deze vacature een invulling hebben weten te vinden. Juf Lieneke zal twee dagen in unit 1 komen werken samen met juf Evi en juf Marijke. Juf Lieneke brengt een hoop ervaring met zich mee, in deze nieuwsmail stelt ze zichzelf aan jullie voor. Wij heten haar in ieder geval van harte welkom in ons team!

Tot de kerstvakantie houden we de huidige situatie in stand en komt juf Lieneke extra, zij wordt zo wegwijs gemaakt in onze school. Na de kerstvakantie neemt zij twee dagen (maandag en woensdag) over, juf Renee blijft de dinsdag opvangen.  
Even voorstellen
Mijn naam is Lieneke Maton- van Gils en volgende week start ik als nieuwe leerkracht op de Fonkeling. Ik kom te werken in Unit 1 op maandag en vrijdag. Na de kerstvakantie zal dit maandag en woensdag zijn.
De afgelopen tien jaar heb ik voornamelijk gewerkt binnen het onderwijs met kinderen met een lichamelijke en ernstig meervoudige beperking.
Verder ben ik getrouwd en heb 2 kinderen. Een zoon van 2,5 jaar en een dochter van 10 maanden. Met mijn gezin woon ik in Moergestel en in mijn vrije tijd speel ik graag tennis en toneel.
Zo tussen de pepernoten en de kerstballen door start ik aan een nieuwe uitdaging!
Ik heb er ontzettend veel zin in en er alle vertrouwen in dat we elkaar snel (al is het gezien deze tijd misschien op een andere wijze) zullen ontmoeten.
Ohh, hebben jullie het al gehoord….!

….dat bij ons op de Fonkeling een paar pieten logeren? Er was geen plaats meer voor een aantal pieten in het pietenhuis. Daarom heeft Sinterklaas naar school gebeld en gevraagd of wij voor een aantal pieten een slaapplaats konden regelen. Zo gezegd, zo gedaan!

Sinds vorige week hebben we een stukje van de gang bij de BSO omgebouwd tot pietenslaapkamer met een aantal bedden, een nachtkastje met wekker, sfeervolle lampjes, een eettafel en een knus boekenhoekje. En we hebben ook al gemerkt dat er ECHT geslapen is!! Aan de waslijn hingen op een ochtend pietenpakken en deze week stonden er bordjes op tafel waarvan gegeten was. Wij zijn heel benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren de komende dagen.


 

Wat is er nieuw op de website?

Rots en water
Pieten logeren op school
 
Button text


3 december               Sinterklaasviering 
6 december               Studiedag; kinderen vrij
22 december             Kerstmusical groep 6 voor ouders (avond)
24 december             Kinderen middag vrij, vanaf 12.15 uur school uit
25 december t/m
9 januari                     Kerstvakantie

* Bij alle activiteiten houden we rekening met de dan geldende maatregelen
De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
 
 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp