Copy
Nieuwsmail: 4 maart 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
4 maart 2021

nieuwsmail - 4 maart 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Update mbt maatregelen
  • Brengen van kinderen
  • Rondleiding nieuwe kinderen en hun ouders
  • Tuincentrum in unit 1
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Verjaardagen
  • Extern nieuws
Update mbt maatregelen
In onze nieuwsmail houden we jullie op de hoogte over de ontwikkelingen met betrekking tot de huidige maatregelen. We beginnen allemaal onze weg opnieuw te vinden in deze onzekere tijden. Vergeleken met de vorige opening na de schoolsluiting merken we een groot verschil. De verschillende varianten die wel tot besmettingen bij kinderen leiden vragen iets anders van ons als school. We waarderen het dan ook enorm dat ouders zo eerlijk en open met ons communiceren. Kinderen blijven thuis bij klachten, ouders laten ons weten wanneer er getest wordt en wat de uitslag is. Dit maakt voor ons inzichtelijk hoe het gaat met de besmettingen bij kinderen en binnen gezinnen. Hierdoor kunnen we hier op anticiperen. De kinderen die thuis zijn krijgen onderwijs op afstand. Leerkrachten zijn hier zoekende in. Wat werkt voor welk kind het beste. Dit is voor elk kind in elke situatie anders en vraagt opnieuw flexibiliteit van ouders en leerkrachten. Help elkaar door uit te spreken wat wel en niet werkt. Samen komen we verder!
Testen van kinderen
De GGD wijst ons er op dat kinderen getest kunnen worden in een speciale kinderteststraat. Wanneer je belt met 088-0031595, kun je een afspraak maken voor deze speciale mogelijkheid voor kinderen.
 
Brengen van kinderen
Om te zorgen voor spreiding bij de schoolpoort hebben we gekozen voor langere brengtijden. De schooldeuren gaan open om 8.15 uur en de kinderen kunnen binnen lopen tot 8.35 uur. Bijna alle leerlingen zijn om 8.30 uur in het lokaal. Omdat ieder in een eigen lokaal zit is het niet mogelijk, om zoals voorheen, het toezicht onderling te verdelen in de unit. Vandaar dat de leerkrachten die bij de poort staan om 8.30 uur naar binnen gaan. 
Tuincentrum in unit 1
Ook in unit 1 zijn wij gestart met het thema 'groei en leven - tuincentrum'.
Een aantal kinderen hebben al leuke spullen voor in ons échte tuincentrum meegebracht. We zijn nog op zoek naar: speelgoed grasmaaiers, kinderbezems, (speelgoed)tuingereedschap, een kleine rubbere hamer (want we gaan een terras aanleggen ;)), kunst-planten en -bloemen, voorjaarsbloemen/plantjes, vazen, rubberen laarzen, werkhandschoenen en andere leuke spullen die wij in ons tuincentrum kunnen gebruiken. Tijdens dit thema gaan we ook aan de slag met "loose parts". Allerlei kleine, losse materialen waar we zelf mooie dingen van kunnen leggen in het zand. Denk aan kleine (oprit)steentjes, schelpjes, kraaltjes, knoopjes, takjes. Wij zijn er blij mee! 
En.....gezocht!! Welke hovenier zou het leuk vinden om te komen vertellen over het werken in de tuin of een tuincentrum? Laat het ons weten in unit 1.
De spullen graag voorzien van naam, zodat wij ze na dit thema weer terug kunnen geven.
Rondleiding nieuwe kinderen en hun ouders
De deuren van ons speelleerplein staan altijd open voor kinderen en hun ouders. Wanneer kinderen twee jaar zijn, (bijna) vier jaar worden of op een andere school zitten en geïnteresseerd zijn in ons peuterwerk en/of onderwijs zijn zij van harte welkom voor een rondleiding.  Normaal gesproken hebben we hiervoor ook een open dag. Door de huidige maatregelen is deze een beetje anders. We vragen geïnteresseerde ouders een afspraak te maken met onze directie; Clasien en Janneke. Zij zullen, binnen de richtlijnen, een rondleiding verzorgen zodat de kind(eren) en hun ouders sfeer kunnen proeven, een indruk krijgen van ons speelleerplein en zien en horen hoe wij ons onderwijs organiseren. Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in een rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Wat is er nieuw op de website?


Thema Groei en Leven

 7 maart      Teun       unit 2
 9 maart      Roos      unit 2
10 maart     Jelle       unit 3
11 maart      Lisa        unit 1
12 maart      Wies      unit 117 maart              Studiedag; leerlingen vrij
19 maart              Open dag; rondleidingen op afspraak

2 april                   Goede vrijdag; leerlingen middag vrij
5 april                   Tweede Paasdag; vrije dag
26 april                 Studiedag; leerlingen vrij
27 april                 Koningsdag; vrije dag
1 t/m 16 mei         Meivakantie* Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website.  KLIK HIER VOOR DE AGENDA
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp