Copy
Nieuwsmail: 1 april 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
1 april 2021

nieuwsmail - 1 april 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Maatregelen - thuis blijven bij klachten
  • Testen van kinderen
  • Herhaling; paasontbijt op school
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Verjaardagen
  • Extern nieuws
Maatregelen - thuis blijven bij klachten 
De besmettingen lopen op, landelijk en in onze regio. We willen er zo veel mogelijk aan doen om te voorkomen dat onze school (weer) moet sluiten. Daarom is het van groot belang dat we ons allemaal houden aan de thuis-blijf-regels.
We willen jullie er nogmaals op attenderen dat kinderen thuis moeten blijven als:
• het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);
• het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest.
• als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat;
• het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
• het kind bij iemand in huis woont die, naast milde klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft;
• het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde COVID-19 infectie. Het kind blijft thuis gedurende de quarantaineperiode van minimaal 10 dagen. Vanaf dag 5 na het laatste contact met de huisgenoot, kan de leerling worden getest. Als de leerling geen 1,5 meter afstand houdt, moet hij/zij thuisblijven tot 10 dagen nadat de bevestigde huisgenoot weer uit isolatie mag. Bij een negatieve uitslag mag de leerling uit quarantaine en weer naar school.

Weer naar school
> Een kind met milde klachten dat niet is getest, mag weer naar school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Kinderen die 7 dagen thuis gebleven zijn en nog steeds dezelfde milde klachten hebben, mogen ook weer naar school.
> Een kind wat wel getest is en waarvan de testuitslag positief is op corona moet tenminste 7 dagen thuis in isolatie blijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar school en de opvang als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft.
> Een kind wat wel getest is en waarvan de testuitslag negatief is, mag weer naar school. Wanneer het kind nieuwe klachten ontwikkeld moet het opnieuw thuis blijven en kan hij/zij opnieuw getest worden.
Testen van kinderen
Deze week hebben we een brief ontvangen van de GGD met informatie over het testen van kinderen. Deze brief kun je lezen door op de groene balk te klikken. Het testen op corona is altijd een keuze van ouders. Wanneer je nu of  in de toekomst kiest voor testen is het handig om voor je kind alvast een DigiD aan te vragen. Via DigiD is de uitslag namelijk sneller bekend.  De aanvraag van een DigiD duurt 3 dagen, wellicht handig om de DigiD aanvraag alvast te doen. Bij een negatieve testuitslag kunnen kinderen eerder terug naar school en bij een positieve testiutslag, kunnen we snel de  juiste maatregelen treffen. 
Nieuwsbrief GGD over testen bij kinderen
Herhaling; Paasontbijt op school
Pasen staat alweer voor de deur. Op vrijdagochtend 2 april vieren we dat op school. Wat een verrassing:
de kinderen krijgen een verzorgd 'coronaproof' ontbijt van de ouderraad!. Zij zullen de tafels mooi dekken en unit 3 zorgt er voor dat het paasverhaal aan bod komt. We gaan er een gezellig moment van maken.
De kinderen nemen die dag geen lunch mee, omdat ze om 12:00 uur uit zijn. Daarna lekker genieten van een lang paasweekend!

Wat is er nieuw op de website?

Verkeersbordenspel unit 3
Buitensport bij de Spoordonkse Boys
Unit 1 krijgt bezoek van vakmannen
Op bezoek bij de lammetjes
Dierentuin van unit 2
Groep 3 zaait, oogst en proeft
Peuters in de moestuin
 3 april      Suus     unit 1  
 4 april      Nikki     unit 3
 5 april      Vinz      unit 1
 9 april      Cas       unit 2


****** Open dag; rondleidingen op afspraak******
2 april                   Goede vrijdag; leerlingen middag vrij
5 april                   Tweede Paasdag; vrije dag
26 april                 Studiedag; leerlingen vrij
27 april                 Koningsdag; vrije dag
1 t/m 16 mei         Meivakantie

* Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website.  KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de groene button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Online ouderavond lentekriebels 20 april
Binnen de gemeente Oirschot wordt in 2021 de Brussen cursus georganiseerd. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar die opgroeien met een broer of zus met handicap.  Of een ouder heeft die ziek is of beperkt in zijn/haar ontwikkeling, een psychische beperking heeft of te maken heeft met verslavingsproblematiek. Deelnemers aan de cursus groeien in een vergelijkbare situatie op, kinderen/jongeren vinden in de cursus (h)erkenning in de rol als kind/jongere die opgroeit met zorg.
 
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1½ uur. Tijdens de laatste bijeenkomst worden ook de ouders uitgenodigd aanwezig te zijn. Na aanmelding vindt een intake plaats om te inventariseren hoe de groepsindeling er uit gaat zien. De cursus start zodra minimaal 4 deelnemers zijn ingeschreven.
 
De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag of donderdagmiddag van
15.30 – 17.00 uur in ‘Ons Huis’ – Sociaal cultureel centrum De Enck – De Loop 67 – Oirschot.
Aanmelden:
Via de website van LerenmetLEV: lerenmetlev.nl/zinzicht/brussencursus 
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Meer informatie:
De training is een samenwerking tussen MEE Zuid Oost Brabant en team Wijzer/LEVgroep Oirschot. Indien je nog vragen / opmerkingen hebt kun je contact opnemen met een van de trainers:
Susanne van Haaren – 06-43366579 – MEE Zuidoost Brabant
Georginio Slijger – 06-40515349 – Team Wijzer Oirschot
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp