Copy
Nieuwsmail 18 november 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 18 november 2021

Nieuwsmail 18 november 2021

Hier de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Corona-maatregelen en uitstapjes
  • Conciërge
  • Bureau Halt op bezoek in unit 3
  • Dansoptredens Friz!
  • Volg jij ons al op onze socials?
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Corona-maatregelen en uitstapjes
Zoals jullie weten willen we ons onderwijs zo veel mogelijk door laten gaan voor de kinderen, daarbij houden we continue rekening met de RIVM-maatregelen en is er nauw contact met de GGD. Morgen staan twee uitstapjes gepland. Groep 1 t/m 5 gaan naar het Sint- zing-en-dansfeest van Remon en Toon in Oirschot. Hierbij zijn alleen de kinderen van de Fonkeling aanwezig.
Unit 3 bezoekt de moskee in Tilburg. Ouders die rijden zijn op de hoogte gebracht van het feit dat we ze dringend verzoeken om tijdens de rit een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de kinderen van unit 3. Zij dragen in de auto en tijdens het verplaatsen door de moskee een mondkapje. Wanneer zij in de moskee zitten voor de uitleg mag het mondkapje af. Door deze maatregelen te treffen komen we tegemoet aan de vraag van degene die we bezoeken en beschermen we, binnen onze mogelijkheden, onszelf en de ander. Daarnaast proberen we de tijd dat het mondkapje aaneengesloten gedragen wordt (reistijd en korte rondleiding) te beperken . 
Conciërge
Maandag start Martien van Gestel als conciërge op de Fonkeling en als medewerker van het Hart van Spoordonk. Martien is 10 jaar conciërge geweest op kindcentrum de Plataan en toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat we geen fulltime conciërge meer nodig hebben, hebben we de samenwerking met Hart van Spoordonk versterkt door een combinatiefunctie samen te stellen met Hart van Spoordonk. 
Martien is herstellende van operaties aan zijn polsen (tunnelsyndroom) en komt vanaf maandag tot de kerstvakantie halve dagen werken (08.00-10.00 Fonkeling en 10.00-12.00 Hart van Spoordonk). 
We wensen Martien een hele fijne tijd toe in Spoordonk!
Schoolfruit
Komende week wordt het volgende schoolfruit geleverd op ons speelleerplein. De kinderen krijgen
dinsdag: appel
woensdag: banaan
donderdag: ananas

Er zijn weer ouders die ervoor zorgen dat het fruit gesneden en uitgedeeld wordt. Hartelijk dank daarvoor.
Wij hopen met behulp van het EU-schoolfruit-programma kinderen te stimuleren om nieuwe groente- en fruitsoorten te proeven. Echter kan het voorkomen dat kinderen iets niet lekker vinden dan kun je daar rekening mee houden en je kind voor die dag eigen fruit mee naar school geven.
Bureau Halt op bezoek in unit 3
Woensdag 1 en 8 december komt bureau Halt een voorlichting geven in unit 3 over het gedrag van jongeren tijdens de jaarwisseling. Tijdens deze voorlichting gaat Halt in op overlast door vuurwerk en de gevolgen daarvan voor anderen. Aan bod komt onder andere de toegestane aankoop- en afsteektijden, gevaarlijk omgaan met vuurwerk en vernielingen door vuurwerk. Veel jongeren zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden, en gedragen zich in een vriendengroep vaak anders dan alleen. Daarom speelt het onderwerp groepsdruk ook een belangrijke rol in deze Halt-voorlichting. Thuis kunnen ouders dit onderwerp nog eens bespreken. Vraag het kind welk onderdeel van de les het meeste indruk heeft gemaakt en waarom. Maak afspraken over wat wel en niet mag rond de jaarwisseling.
Dansoptredens Friz!
De afgelopen weken hebben de kinderen een dans aangeleerd gekregen van Anita, dansschool Friz. Helaas kunnen er nu geen optredens plaatsvinden, maar daar hebben we iets op bedacht! Alle groepen zullen de dans filmen en op Teams plaatsen. Hier is de dans vanaf 26 november te bekijken. Veel kijkplezier!
Liever jullie zoon of dochter niet op Teams.. stuur dan de leerkracht van de betreffende groep een mailtje voor 22 november, daarna worden de optredens gefilmd. 
Volg jij ons al op onze socials?
We vinden het op de Fonkeling belangrijk dat we (nieuwe) ouders en geïnteresseerden op de hoogte brengen van wat we allemaal doen. Daarom zijn we volop bezig met het maken van een PR-plan en krijgt de werkgroep Communicatie en PR steeds meer vorm. Leuk als je ons volgt op Facebook en regelmatig een kijkje neemt op de website! We vinden het leuk om reacties te ontvangen op onze berichten. Heb je een suggestie? Laat het ons dan ook weten via een mailtje

Wat is er nieuw op de website?

Afscheid meneer Rien
Vacature Administratief medewerker
Van start met schoolfruit


19 november              Uitstapje Moskee unit 3
23 november              MR-vergadering om 19.30 uur 
                                   Aanmelden bij noorvanrijen@skobos.nl
23 november              Afname ADIT groep 7
3 december               Sinterklaas op school
6 december               Studiedag; kinderen vrij
22 december             Kerstmusical groep 6 voor ouders (avond)
24 december             Kinderen middag vrij, vanaf 12.15 uur school uit
25 december t/m
9 januari                     Kerstvakantie23 november online MR vergadering.
 
De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
 

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
Bijeenkomst voor ouders / verzorgers van iemand met (kenmerken van) autisme, die benieuwd zijn naar een nieuwe kijk op autisme van binnenuit. (gebaseerd op gedachtengoed van Vera Helleman)
Meer weten? Kom dan naar onze twee bijeenkomsten ‘Autisme van Binnenuit bekeken’ gepresenteerd door ervaringsdeskundige Rian van Herk.

Praktische informatie
 2 bijeenkomsten op 1 en 15 december
 Tijdstip 19.00 – 21.30 uur
 Locatie: WIJzer, Oude Grintwerg 3b in Oirschot
 Deelname is gratis
Aanmelden en meer informatie

Neem voor vragen contact op met:
Peggy Starrowsky: p.starrowsky@wijzer-oirschot.nl / 06 40 81 27 39 of
Jolanda van Gils: j.vangils@wijzer-oirschot.nl / 06 52 74 64 85

Aanmelden: https://bit.ly/LerenmetLEV-autismevanbinnenuit
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp