Copy
Nieuwsmail 27 januari 2022
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 27 januari 2022

Nieuwsmail 27 januari 2022

Hier de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 • Versoepelingen maatregelen
 • Personeel
 • Enquête tevredenheid
 • Stookhout unit 1
 • Schoolfruit
 • Wat is er nieuw op de website?
 • Extern nieuws
Versoepelingen maatregelen
Dinsdag heb je tijdens de persconferentie kunnen horen dat er veel versoepelingen in gaan, waaronder ook een aangepast beleid rondom quarantaine: 
 • De groepen hoeven niet meer in quarantaine bij drie of meer besmettingen. Dat is fijn voor de continuïteit van het onderwijs en de sociale contacten van de kinderen. Als er meerdere besmettingen zijn in de groep, doet de GGD een uitbraakonderzoek. In dat geval kan de GGD nog wel adviseren om een quarantaine-advies te geven voor de hele groep.
 • Kinderen hoeven niet in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon. Hier zitten wel voorwaarden aan:
  * Wanneer je klachtenvrij bent mag je naar school;
  * Heb je korter dan 8 weken geleden corona gehad (positieve test) en je hebt geen klachten, dan hoef je niet getest te worden en mag je naar school;
  * Met de nieuwe richtlijnen komt ook het testadvies op dag 5 te vervallen. Bij (milde) klachten laat je je testen of doe je een zelftest. Is de testuitslag negatief dan mag je naar school. Wanneer je je kind niet laat testen blijven ze thuis tot ze 24 uur klachtenvrij zijn.
  * Bij een positieve zelftest maak je een afspraak bij de GGD voor een PCR-test en volg je de richtlijnen op die je van de GGD krijgt, ook m.b.t. de quarantaineperiode. Zolang de testuitslag niet bekend is blijf je thuis.

Er wordt verwacht dat deze maatregelen ervoor zorgen dat het aantal besmettingen verder oploopt. We willen jullie daarom vragen om extra te letten op de gezondheid van je kind. Je kind blijft thuis bij (milde) klachten. Wanneer je kind 24 uur klachtenvrij is of een negatieve testuitslag (zelftest of GGD) heeft dan mag je kind weer naar school komen. Bij aanhoudende klachten (die hetzelfde blijven) mag je kind na 7 dagen weer naar school. Mocht je twijfelen of je kind naar school mag komen of heb je andere vragen neem dan contact op met de directie.

Alleen door een goede naleving van de adviezen van de overheid kunnen we ervoor zorgen dat we de school veilig open kunnen houden voor alle kinderen. Laten we er samen een goede nieuwe 'fase' van maken! 
Personeel
Ook deze week hebben we weer te maken met de afwezigheid van verschillende leerkrachten. Er is geen vervanging te krijgen, dus doen we er alles aan om geen klassen naar huis te hoeven sturen. Collega's zonder klas doen de eigen werkzaamheden in de avonden, collega's die part-time werken komen de hele week en collega's wisselen voor een dagdeel van unit zodat elke unit voldoende leerkrachten heeft. We doen ons uiterste best maar kunnen , hoe graag we dat ook willen, niet garanderen dat ons dit blijft lukken. 
Enquete tevredenheid; meten van resultaten en tevredenheid
Binnen SKOBOS willen wij dat onze leerlingen goed onderwijs krijgen en dat ze met voldoende kennis en vaardigheden de basisschool verlaten. We zijn daarom continu bezig de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Je kunt daar meer over lezen op de website van SKOBOS
Om te weten te komen wat goed is en wat beter kan op ons speelleerplein, meten we resultaten. Kan een kind zich de stof eigen maken, sluit het aan bij zijn/haar niveau, gaat een kind met plezier naar school?  
We zijn ook benieuwd naar de tevredenheid van ouders, kinderen en medewerkers. Eén van de manieren om die te meten is het afnemen van een enquête om daarna met elkaar in gesprek te gaan over de uitkomsten ervan.  
Invullen van de enquête 
Graag willen wij weten hoe tevreden jullie zijn met onze school. Wij vragen je daarom om een korte enquête in te vullen. De antwoorden blijven anoniem. Door op de onderstaande button te klikken, kom je uit bij de vragenlijst.  
Wanneer ouders gescheiden zijn of als ouders een andere mening over de vragen hebben, kunnen zij ervoor kiezen de enquête apart in te vullen. 
Het is fijn als je de enquête invult voor 8 februari. 
Alvast hartelijk dank voor je medewerking, je helpt ons en ons onderwijs er enorm mee!
Klik hier voor de enquête
In gesprek over de uitkomsten van de enquête 
Nadat de enquêtes ingevuld zijn, willen we graag in gesprek met enkele ouders over de uitkomsten. Wat valt op, wat willen en kunnen we vasthouden, wat kunnen we verbeteren, waar kunnen we trots op zijn? Heb je interesse om hierover met ons mee te praten, laat dit dan weten door een mailtje te sturen aan de directie.

Stookhout unit 1
Volgende week donderdag gaat unit 1 zelf brood maken en dit bakken boven een vuurkorf. Daarvoor zijn wij nog op zoek naar stookhout dat wij op mogen branden. 


Schoolfruit

Dinsdag: 1 minneola per leerling
Woensdag: 1 zak wortelen voor 10 leerlingen
Donderdag: 1 piel de sapo meloen voor 37 leerlingen

Wat is er nieuw op de website?

Het beloningsrad in unit 3
Beebots in unit 1
 


10 februari: Studiedag; kinderen vrij
17 februari: Rapport 1 mee naar huis
Week van 22 februari: Rapportgesprekken (uitnodiging volgt via de mail)
25 februari: Lesvrije middag; kinderen vrij vanaf 12.15 uur
26 februari t/m 6 maart: Carnavalsvakantie


De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
Discozwemmen bij LACO Oirschot
Zaterdag 12 februari vanaf 18.30 uur 
Zaterdag 12 maart vanaf 18.30 uur 
Zaterdag 9 april vanaf 18.30 uur 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2022 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp